Ungaria se alătură inițiativei UE și va interzice plasticul de unică folosință

Ungaria se alătură inițiativei UE și va interzice plasticul de unică folosință  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ungaria se alătură inițiativei UE și va interzice plasticul de unică folosință / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Ungaria se alătură inițiativei UE de a păstra mediul înconjurător pentru generațiile viitoare.

Attila Steiner, secretar de stat pentru politica energetică și climatică, a declarat că guvernul a lansat un plan de acțiuni pentru curățarea râurilor Dunărea și Tisa de plastic și alți poluanți. Guvernul susține, de asemenea, utilizarea mașinilor electrice. Până în prezent, 2.000 de biciclete electrice, 950 de mașini electrice și 300 de scutere electrice au fost achiziționate pe cheltuială publică. Este planificat să se planteze  aproximativ 650 de hectare de pădure nouă în toată Ungaria până în 2030.

Din această vară, guvernul va interzice utilizarea produselor din plastic de unică folosință și va încuraja reciclarea deșeurilor. Acum doi ani, Parlamentul European a aprobat un proiect de lege care interzice produsele din plastic de unică folosință care pot fi înlocuite cu alternative. Pe 27 martie 2019, a fost aprobat un proiect de lege care interzice produsele de plastic de unică folosință în UE, cum ar fi tuburile de băut, ustensilele de plastic și tampoanele de bumbac.

Potrivit Comisiei Europene, aceste produse de unică folosință reprezintă 70% din deșeurile care intră în resursele de apă ale lumii, ceea ce reprezintă o amenințare pentru viața sălbatică.

Cerințe pentru statele UE

Până în 2025, statele membre UE trebuie să crească numărul de sticle de plastic reciclate la 90%, iar costurile colectării și reciclării acestor deșeuri trebuie rambursate de producătorii de sticle. În plus, statele membre UE trebuie să oblige companiile de tutun să ramburseze până la 80% din costul curățării și procesării mucurilor de țigări în următorii 12 ani.

În China, până în 2025, pungile de plastic ar trebui să dispară și de pe piețe. Aceștia intenționează, de asemenea, să interzică paiele de băut din plastic și să limiteze utilizarea de vase de unică folosință în restaurante la 30%. China produce mai mult de 29% din produsele din plastic din lume, devenind astfel cel mai mare producător de plastic din lume

Plasticul este periculos nu numai pentru mediu, ci și pentru oameni. Plasticul aruncat se descompune în bucăți microscopice care intră în sol și pe căile navigabile, precum și în corpurile animalelor și hranei, potrivit Bucpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel