Un transportor spaţial rusesc va arde deasupra Oceanului Pacific, în urma unei avarii

Fotografie de la ZCH/ Pexels
Fotografie de la ZCH/ Pexels

Un transportor spaţial rusesc avariat s-a desprins de Staţia Spaţială Internaţională (ISS) după patru luni şi va arde deasupra Oceanului Pacific, informează DPA.

 

Vehiculul cargo Progress 82, care era ataşat la structura ISS din octombrie, a prezentat o scurgere care a provocat o scădere a presiunii în sistemul său de răcire.

Transportorul spaţial adusese în luna octombrie circa trei tone de alimente, combustibil şi provizii cosmonauţilor ruşi aflaţi pe ISS.

În urma desprinderii de ISS vineri, cosmonauţii Sergey Prokopyev şi Dmitri Petelin au reuşit să facă fotografii pagubelor produse la
exteriorul cargo-ului, a declarat agenţia spaţială americană NASA.

Încărcat cu deşeuri, vehiculul cargo va arde complet complet deasupra Oceanului Pacific după intrarea în atmosfera terestră.

Zilele trecute, Rusia a anunțat își dorește lansarea propriei stații spațiale.

În pofida unor probleme încă nerezolvate cu care se confruntă la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), Rusia rămâne fidelă planurilor sale ce vizează construirea unei structuri proprii de acest tip, a declarat designerul şef al viitoarei Staţii Orbitale Ruse într-un interviu publicat luni, informează DPA.

Planurile care privesc designul acestei staţii orbitale vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2023, a declarat Vladimir Kozhevnikov pentru agenţia de presă TASS.

Rusia îşi păstrează planurile de construire a unei staţii spaţiale proprii, parţial din cauza tensiunilor cu partenerii săi din Occident ca urmare a războiului pe care l-a declanşat în Ucraina.

Primul modul al viitoarei staţii ruseşti urmează să fie construit până la sfârşitul anului 2027. Lansările viitoare nu vor mai fi realizate de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, ci de pe noul spaţioport al Rusiei, cosmodromul Vestocinîi, situat în Orientul Îndepărtat, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel