Un hacker a făcut pagube de peste 150 de milioane de dolari, după ce a spart sistemele unor mari companii

Un hacker a făcut pagube de peste 150 de milioane de dolari, după ce a spart sistemele unor mari companii / Foto: Pixabay
Un hacker a făcut pagube de peste 150 de milioane de dolari, după ce a spart sistemele unor mari companii / Foto: Pixabay

Un hacker a reușit să spargă sistemele unor mari companii și a făcut pagube de peste 150 de milioane de dolari.

Poliţia ucraineană a anunţat luni că a arestat un bărbat de 25 de ani care a atacat informatic peste 100 de companii străine şi a produs daune în valoare de mai mult de 150 de milioane de dolari, relatează Agerpres, citând Reuters.

Hackerul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a folosit acţiuni de tip 'phishing' şi a atacat software-uri pentru a obţine accesarea de la distanţă a calculatoarelor, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Printre victime s-au numărat "companii de energie şi turism faimoase la nivel mondial", conform poliţiei. Hackerul a fost prins cu ajutorul forţelor de poliţie din SUA şi Franţa, precum şi cu sprijinul Europol şi Interpol. Poliţia a făcut percheziţii la locuinţele inculpatului şi rudelor sale.

"Au fost confiscate calculatoare, telefoane mobile, vehicule şi peste 360.000 de dolari în bani cash. În plus, a fost blocată suma de 1,3 milioane de dolari în criptomonede ale atacatorului", a mai precizat poliţia.

WhatsApp/ Facebook, WhatsApp și Instagram au PICAT la nivel mondial

Facebook, WhatsApp și Instagram au picat luni seara. Se pare că situația este generală și vine la doar câteva zile de la momentul în care Facebook, WhatsApp și Instagram au picat pe anumite dispozitive. Downdetector.ro arată că sunt afectați utilizatorii la nivel general, fiind făcute mii de raportări deja în acest sens. 

Doi membri ai echipei de securitate Facebook, care au vorbit sub condiția anonimatului, deoarece nu erau autorizați să vorbească în public, au spus că este puțin probabil ca un atac cibernetic să fi cauzat problemele. Vezi AICI mai multe, inclusiv glumele care au început să curgă pe Twitter.

Un episod similar a avut loc în 1 octombrie 2021, când au fost afectate mai puține dispozitive. Se pare însă că, de această dată, problema, raportată ca o eroare de conectare, este una generală. Rețelele nu au mai cunoscut probleme de conectare atât de dese, dacă ne uităm la istoricul raportărilor. Anul acesta, au mai fost probleme, pe lângă acestea din 1 octombrie și 4 octombrie 2021, în 4 septembrie, în 10 iunie, în 9 aprilie, în 9 și 19 martie și-n 25 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel