SABOTAJ din interior?/ Facebook, WhatsApp și Instagram au PICAT la nivel mondial. ”Nu mai exiști”. Cele mai tari GLUME de pe Twitter

Rețele Facebook și WhatsApp au picat din nou, luni seară. 

UPDATE: Facebook a fost blocat din cauza unei erori ce ţine de sistemul de nume de domeniu (DNS)

Facebook, Instagram şi WhatsApp nu au putut fi accesate de numeroşi utilizatori peste șase ore, luni seara, din diferite părţi ale lumii, în timp ce specialişti în securitate consultaţi de Reuters au susţinut că problema a ţinut de sistemul de nume de domeniu (DNS - Domain Name System), iar utilizatorii care încearcă să folosească aplicaţiile Facebook nu mai sunt direcţionaţi către adresa corectă.

Vezi aici mai mult

UPDATE: Sunt deja patru ore în care rețelele Facebook sunt picate, fiind fără precedent pentru compania lui Zuckerberg, ceea ce vine să alimenteze suspiciunile că nu ar fi vorba doar de o simplă defecțiune tehnică și totul va reveni rapid la normal, cu atât mai mult cu cât situația nu e locală. În același timp, întărește ipotezele din jurul dezvăluilor făcute de Haugen (vezi mai jos), acestea fiind distribuite pe Twitter. La aceste speculații se adaugă pierderi reale, sume importante de bani pe care compania le pierde cu fiecare secundă, fiecare minut și, deja, fiecare oră de blocaj. 

UPDATE: Sunt peste trei ore de când Facebook, WhatsApp și Instagram sunt picate. 

UPDATE: Şi Instagram se alătură schimbului de replici între reţelele sociale de pe Twitter. 

UPDATE: Rețele au picat și după ce Frances Haugen, fostă angajată Facebook care s-a alăturat companiei pentru a ajuta la combaterea dezinformării,  a afirmat pentru programul de știri american ”60 Minutes” (CBS) că firma acorda prioritate profitului, nu siguranței, ”rupând societățile noastre”. 

De asemenea, a acuzat Facebook că a pus în pericol siguranța publică prin inversarea modificărilor algoritmului său odată cu încheierea alegerilor prezidențiale din 2020: ”Și de îndată ce alegerile s-au încheiat, le-au oprit (sistemele de siguranță) sau au schimbat setările înapoi la ceea ce erau înainte, pentru a acorda prioritate creșterii în locul siguranței. Și asta chiar mi se pare o trădare a democrației.”

UPDATE: Twitter salută, la propriu, toată lumea, pe... Twitter, singura platformă care funcționează. WhatsApp i-a răspuns, prin intermediul contului de Twitter. 

5. -imagine fara descriere- (dialogul-twitter-whatsapp_03314500.jpg)

UPDATE: Doi membri ai echipei de securitate Facebook, care au vorbit sub condiția anonimatului, deoarece nu erau autorizați să vorbească în public, au spus că este puțin probabil ca un atac cibernetic să fi cauzat problemele, scrie The New York Times. 

John Graham-Cumming, directorul tehnologic al Cloudflare, a spus că problema este probabil cu serverele Facebook, care nu permiteau oamenilor să se conecteze la site-urile sale, precum Instagram și WhatsApp.

Experţii în securitate care au urmărit situaţia au declarat, pentru Reuters, conform Mediafax, că întreruperea ar fi putut fi declanşată de o eroare de configurare, care ar putea fi rezultatul unei greşeli interne, deşi teoretic ar fi posibilă şi sabotarea de către cineva din interior.

UPDATE: Glumele curg pe Twitter. Iată cum își imaginează utilizatorii Twitter că rezolvă problema Mark Zuckerberg: 

3. Glumă pe T... (facebook-whatsapp-instagram-au-picat-gluma-pe-twitter_46514100.jpg)

4. Iată cum v... (facebook-instagram-whatsapp-au-picat--cum-rezolva-problema_27882000.jpg)

UPDATE: Pentru fanii La casa de papel, nu putea lipsi, de pe Twitter, o glumă pe care doar ei o pot înțelege: 

UPDATE: Facebook a transmis, de asemenea, un mesaj că sunt conștienți că unii utilizatori au probleme în accesarea produselor și aplicației. ”Muncim ca lucrurile să revină la normal cât de repede posibil și ne cerem scuze pentru orice neplăcere creată” a transmis Facebook, de asemenea, pe Twitter. 

UPDATE: WhatsApp a transmis, pe Twitter, că sunt conștienți că unii utilizatori se confruntă cu probleme în utilizarea WhatsApp în aceste momente, asigurând că ”lucrăm pentru ca lucrurile să revină cât mai repede la normal și vom transmite un update aici (n.r. pe Twitter) cât mai curând posibil, vă mulțumim pentru răbdare”. 

UPDATE: Între timp, publicații din toată lumea publică, în sistem de breaking news, pe Twitter, că au primit raportări că Facebook, WhatsApp și Instagram au picat. 

UPDATE: The Jerusalem Post scrie că ”Facebook spune că muncesc pentru remedierea problemei și că speră că se va rezolva curând”

UPDATE: Actorul Liam Cunningham a scris, pe Twitter: ”Facebook, Instagram și Whatsapp au picat. Nu mai exiști”. 

UPDATE: Românii se pare că sunt mai interesați de faptul că WhatsApp nu funcționează, aceasta fiind cea mai populară căutare pe Twitter din țara noastră. 

UPDATE: Twitter a devenit și spațiul unde, la acest moment, se fac cele mai tari glume, după ce Facebook, WhatsApp și Instagram au picat în toată lumea: 

UPDATE: Majoritatea celor care au observat că nu mai merg cele trei rețele au intrat pe Twitter pentru a verifica. Așa că mesajul de mai jos a devenit realitatea momentului în România și-n lume. 

2. foto Twitt... (facebook-whatsapp-instagram-au-picat_55657200.jpg)

Facebook, WhatsApp și Instagram sunt toate picate în aceste momente.

Se pare că situația este generală și vine la doar câteva zile de la momentul în care Facebook, WhatsApp și Instagram au picat pe anumite dispozitive.  downdetector.ro arată că sunt afectați utilizatorii la nivel general, fiind făcute mii de raportări deja în acest sens. 

Un episod similar a avut loc în 1 octombrie 2021, când au fost afectate mai puține dispozitive. Se pare însă că, de această dată, problema, raportată ca o eroare de conectare, este una generală. 

Rețelele nu au mai cunoscut probleme de conectare atât de dese, dacă ne uităm la istoricul raportărilor. Anul acesta, au mai fost probleme, pe lângă acestea din 1 octombrie și 4 octombrie 2021, în 4 septembrie, în 10 iunie, în 9 aprilie, în 9 și 19 martie și-n 25 februarie. 

Lavanguardia.com scrie că ”Whatsapp, Instagram și Facebook suferă o cădere a serviciilor la nivel mondial”, precizând că ”pentru moment, compania nu a înștiințat asupra motivelor incidentului”. 

”Utilizatorii Whatsapp, Instagram și Facebook au văzut cum cele trei aplicații au probleme de funcționare la nivel mondial. Pentru moment, compania nu a notificat niciun incident prin intermediul Twitter, unde utilizatorii au atenționat asupra problemelor detectate” notează sursa citată. 

Revenim cu amănunte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel