Un cosmonaut rus și un astronaut european vor merge împreună în spațiul cosmic deschis pe 21 iulie

Foto: Pixabay, de WikiImages
Foto: Pixabay, de WikiImages

Un cosmonaut rus și un astronaut european vor merge împreună în spațiul cosmic deschis pe 21 iulie.

Cosmonautul rus Oleg Artemiev va merge în spațiul cosmic de pe Stația Spațială Internațională (ISS) împreună cu astronautul Agenției Spațiale Europene (ESA) Samantha Cristoforetti pe 21 iulie, potrivit site-ului NASA, scrie Interfax.

Se precizează că începutul plimbării în spațiu este programat pentru 21 iulie la ora 09:30 ora Coastei de Est SUA (16:30 ora Moscovei). Raportul subliniază că ieșirea poate dura până la șapte ore.

După cum a raportat cosmonautul Oleg Artemiev, el va petrece una dintre următoarele ieșiri în timpul expediției sale pe ISS, dintre cele șapte planificate, cu astronautul Agenției Spațiale Europene Samantha Cristoforetti.

Pe 19 ianuarie, Alexander Poleshchuk, șeful Departamentului de activități extravehiculare al Energia Rocket and Space Corporation, a declarat că lucrările privind integrarea manipulatorului european ERA în ISS au fost amânate din cauza unor probleme tehnice. Anterior, Roscosmos a raportat că ieșiri în spațiu, în timpul cărora trebuia să fie integrat manipulatorul, urmau să aibă loc pe 27 ianuarie și 2 februarie. Împreună cu cosmonauții ruși Anton Shkaplerov și Petr Dubrov, astronautul ESA Matthias Maurer plănuia să iasă în spațiul cosmic.

Manipulatorul autonom relocabil ERA produs de compania germană Fokker Space face parte din instalațiile standard de întreținere electromecanică ale modulului Nauka. În calitate de manipulator principal al segmentului rus al stației, va asigura instalarea și îndepărtarea sarcinilor țintă pe suprafața stației, dar și monitorizarea stării suprafeței exterioare a stației, precum și mișcarea controlată de la distanță a cosmonauților în timpul plimbărilor în spațiu.

Ce probleme de sănătate au astronauții, la întoarcerea pe Pământ: "Este permanent alterată"

Astronauţii se recuperează greu în urma pierderii de masă osoasă suferite în timpul perioadei petrecute în imponderabilitate, chiar şi după un an de la revenirea pe Pământ, conform unui studiu publicat joi, informează AFP.

Atrofia osoasă cauzată de absenţa gravitaţiei, asemănătoare cu osteoporoza, a fost mult timp studiată la bordul staţiilor spaţiale. Plutirea în imponderabilitate este plăcută, însă astronauţii trebuie să efectueze câteva ore de exerciţii fizice pe zi pentru a limita daunele produse la nivelul sistemului musculo-scheletic de această inactivitate. Ceea ce este mai puţin cunoscut este timpul necesar pentru a se recupera după ce revin pe Pământ.

Cu ajutorul noilor tehnici de imagistică 3D, un studiu efectuat pe 17 astronauţi de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), publicat în jurnalul Scientific Reports, a demonstrat că recuperarea rămâne incompletă, chiar şi după un an.

Cercetările au demarat în 2015 la iniţiativa lui Steven Boyd, director al Institutului McCaig pentru sănătate osoasă de la Universitatea din Calgary, Canada. Boyd şi colegii săi au analizat scheletele a 14 bărbaţi şi trei femei înainte de zborul lor spaţial, la revenirea lor pe Pământ, după şase luni şi apoi după 12 luni de la aterizare. Ei au efectuat mai ales o investigaţie numită scintigrafie osoasă a tibiei (care suportă aproape întreaga greutate a corpului) şi a osului radius (antebraţ) pentru a le evalua densitatea şi rezistenţa la fractură. În acelaşi timp au fost luate în calcul efectele exerciţiilor fizice practicate în imponderabilitate şi la revenirea pe Pământ. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel