Un copil de 10 ani din Popești-Leordeni a plecat la școală, în București, și nu s-a mai întors acasă

Poliția din Ilfov caută un băiețel, în vârstă de 10 ani. 

Băiatul a plecat marți dimineață spre școală, din Popești Leordeni spre Capitală, și nu s-a mai întors acasă. 

Sesizarea a fost făcută marți, în jurul orei 18.00, de către mama copilului, care a declarat că, în jurul orei 7.00, fiul ei a plecat la școala 168 din sectorul 6 București și nu s-a mai întors la adresa de domiciliu.

Semnalmentele minorului sunt: înălțime 1,40 m, aproximativ 45 kg, ochii căprui, brunet.La momentul plecării minorul era îmbrăcat cu pantaloni de trening gri închis, adidași de culoare gri cu portocaliu, ghiozdan de culoare gri.

Persoanele care dețin date ori informații sau care pot da relații despre persoana dispărută sunt rugate să apeleze Serviciul Unic de Urgență 112 sau cea mai apropiată unitate de Poliție, informează Poliția Ilfov, arată Mediafax. 

Patru lucruri pe care să nu le spui niciodată copilului tău. Îl vor marca pe viaţă

Iată ce să nu îi spui niciodată copilului tău, conform psihologului Dana Crişan. 

1. ”De ce nu poţi fi şi tu ca şi ceilalţi”

"Comparându-l cu alt copil, asta va pune o presiune şi o tensiune intrapsihică, se va simţi nevalidat, neconform. Asta creează neîncredere în el, imaginea despre sine are de suferit”, explică psihologul.

Ce să-i spui în loc: ”Asta nu îl validează pe copil. În loc să-l compari cu alţii, mai bine îi spui că eşti alături de el, îl stimulezi şi îl ajuţi să obţină şi el rezultatele dorite. Trebuie să existe recompense şi întăriri pozitive într-un comportament, inclusiv cu stimulare cu mici recompense sociale gen: ”bravo”, ”uite, asta ţi-a ieşit foarte bine”. Îi încurajezi pozitiv un comportament, o abilitate, o competenţă”, mai spune ea.

2. ”Eşti prost/nu eşti în stare de nimic”

”Niciodată nu trebuie să-i spui că e prost, că nu e bun de nimic sau alte asemenea expresii. E momentul ca părintele să încerce să obţină pentru el un mai bun control şi management emoţional. Uneori, părinţii fac proiecţii cu propriile neîmpliniri şi frustrări, iar copilul suferă în relaţia cu părintele său. Dar ca părinte, trebuie să îţi reglezi imaginea despre aşteptări. Să fie o concordanţă între aşteptările lui şi ceea ce este capabil copilul să realizeze”, mai explică psihologul.

”În loc de asta, îl poţi încuraja, să-i spui ”hai că poţi”, ”ştiu că eşti puternic”, ”sunt aici să te ajut dacă ai nevoie”, ”nu-i nimic dacă nu a ieşit acum, data viitoare facem un plan pentru a avea şanse mai mari să reuşeşti”, mai explică ea. ”Nu ca o pedeapsă, nu să se simtă vinovat.”

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel