Un colecționar a plătit 1 mil. euro pe o scrisoare privată a lui Einstein ce conținea E=mc²

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

O scrisoare a lui Albert Einstein s-a vândut cu peste un milion de dolari la o licitație.

Conform BBC, scrisoarea iscălită de unul dintre cei mai mari fizicieni din istoria omenirii conținea celebra ecuație E=mc² și se estima că valorează în jur de 300.000 euro. Experții sunt de părere că există doar trei alte exemplare cunoscute în care ecuația publicată în 1905 este scrisă de mâna lui Einstein. Acum 116 ani, fizicianul a concluzionat că energia este egală cu masa înmulțită cu viteza luminii la pătrat, iar teoria relativității rămâne un concept fundamental în fizica modernă.

Singurul exemplu al ecuației dintr-o scrisoare privată

Manuscrisul era singurul exemplu al ecuației scrise de Einstein într-o colecție privată, iar acesta a devenit disponibil foarte recent, a transmis RR Auction din Boston, firma de licitații care a vândut scrisoarea. „Este o scrisoare importantă atât dintr-un punct de vedere olografic, cât și al fizicii”, a transmis RR Auction, în comunicatul ulterior vânzării. În plus, firma a numit-o „cea mai celebră ecuație expusă vreodată”.

Scrisoarea de o singură pagină datează din 26 octombrie 1946 și este adresată fizicianului americano-polonez Ludwik Silberstein, un cunoscut contestatar al teoriilor lui Einstein. Manuscrisul făcea parte din arhiva personală a lui Silberstein, iar colecția sa a fost vândută de urmașii săi. Cumpărătorul care a dat un milion de euro pe scrisoarea lui Einstein a dorit să rămână anonim.

Vocea lui Einstein, recreată de cercetători

O echipă de cercetători a recreat vocea marelui fizician Albert Einstein. Deoarece își doreau să găsească o soluție interactivă pentru a afla mai multe despre Albert Einstein (pentru a sărbători 100 de ani de la acordarea premiul Nobel pentru fizică marelui gânditor), companiile Afloritmic și UneeQ au început să lucreze la un AI interactiv și capabil de conversație care ar putea prezenta părți din înțelepciunea savantului venite chiar de la el. Aceasta nu este prima încercare a UneeQ de creare a unui om digital care poate răspunde la întrebări, o AI numită Sophie fiind disponibilă și pe site-ul Web Digital Einstein.

Potrivit Aflorithmic, Einstein în varianta digitală „face educația mai captivantă și mai cuprinzătoare și arată într-adevăr ce poate face un AI conversațional, depășind cu mult chatbotii sau serviciile pentru clienți”.

VEZI ȘI: Vocea lui Albert Einstein a fost recreată. Îi poți adresa întrebări / VIDEO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel