UE va permite hrănirea puilor cu proteine porcine. ESB este de domeniul trecutului

Foto: Italo Melo - Pexels
Foto: Italo Melo - Pexels

Uniunea Europeană a renunțat la o interdicție asupra alimentației animalelor domestice.

Conform The Guardian, interdicția de a hrăni animalele domestice cu alte rămășițe animale, impusă în timpul crizei Encefalopatiei spongiforme bovine (ESB), va fi ridicată de Uniunea Europeană. Această măsură va fi eliminată și va permite europenilor să hrănească puii cu proteine porcine ieftine, după ce au existat temeri cum că fermierii de pe continent au fost dezavantajați în lupta cu ceilalți producători de carne care aveau standarde mai scăzute privind hrănirea animalelor.

Schimbarea de legislație va intra în vigoare în luna august a acestui an, după o ultimă încercare a unei coaliții de europarlamentari de a elimina politica, marți. Inițiativa fusese a coaliției Verzilor din Parlamentul European, iar statele membre ale Uniunii au susținut deja eliminarea restricției, cu excepția Franței și Irlandei care s-au abținut.

VEZI ȘI: Irlanda exportă carne de vită în China. Prima țară UE care primește ACCEPTUL, în 2018.

Ce s-a întâmplat odată cu apariția Encefalopatiei spongiforme bovine (ESB)?

Utilizarea proteinelor animalice procesate (PAP) în alimentația bovinelor și ovinelor a fost interzisă de Uniunea Europeană în 1994, după apariția ESB. Primul caz de ESB a fost raportat în Marea Britanie, în 1986, iar boala a fost răspândită rapid de fermierii care hrăneau animalele cu carnea și oasele animalelor moarte și infectate. Peste 4 milioane de bovine au fost măcelărite în Marea Britanie atunci, iar 178 de persoane au murit după ce au contractat varianta umană a bolii, denumită Creutzfeldt-Jakob.

În 2001, pentru a evita contaminarea altor specii, proteina animalică procesată hrănită animalelor din UE a fost interzisă la toate categoriile de animale domestice. Au existat tot mai multe presiuni în ultimii ani pentru a regândi această problemă. Ultimul caz european de ESB a fost în 2016, iar 24 din cele 27 state membre ale Uniunii se încadrează la „risc neglijabil de ESB”. Este de menționat că hrănirea animalelor cu carnea care provine de la semenele lor rămâne interzisă. „Standardele internaționale includ numai o interdicție de hrănire de carne de rumegătoare la rumegătoare”, a precizat Comsiia Europeană într-o informare oficială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel