Irlanda exportă carne de vită în China. Prima țară UE care primește ACCEPTUL

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Irlanda va deveni prima ţară din Uniunea Europeană care va obţine acces la piaţa cărnii de vită din China, care înregistrează cea mai rapidă creştere din lume, după ce, luni, ministrul agriculturii de la Dublin a anunţat că Beijingul a aprobat importurile de la trei procesatori irlandezi, transmite Reuters. 

Alţi cinci procesatori de carne din Irlanda aşteaptă aprobarea autorităţilor de la Beijing, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului Agriculturii de la Dublin. 

Beijingul a introdus un embargo la importurile de carne de vită din UE şi SUA, din cauza epidemiei provocate de boala vacii nebune (encefalopatie spongiformă bovină, ESB) în anii '90, dar temerile privind această boală s-au atenuat în urma inspecţiilor mai cuprinzătoare ale importurilor. 

După mulţi ani în care s-a făcut lobby, embargoul chinez a fost ridicat anul trecut pentru importurile de carne din Irlanda, SUA şi Africa de Sud. China a început încă din 2014 inspectarea facilităţilor din Irlanda, unde se procesează carnea pentru export. 

Cel mai mare importator din lume 

China, cea mai populată ţară din lume, este al doilea mare importator global de carne. Consumul de carne este în creştere în statul chinez, ca urmare a majorării veniturilor şi a schimbării obiceiurilor alimentare. 

China este deja a treia mare piaţă a Irlandei pentru exporturile agricole, care au urcat în 2017 de cinci ori, ajungând la un miliard de euro, de la aproximativ 200 de milioane de euro în 2010. De asemenea, China este a doua mare piaţă a Irlandei pentru produse din carne de porc şi lactate, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel