Toni Greblă, despre clădirile ridicate în anii '50-'60, în București: Costul de reabilitare ar fi de două ori mai mare decât demolarea și reconstrucția

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Toni Greblă a vorbit despre starea imobilelor construite în anii '50-'60 din București.

"Construcțiile din anii '50 - '60, care sunt de confort doi sau trei, acelea nu respectă minimul de confort pentru cetățeni, iar costul de reabilitare ar fi de două ori mai mare decât demolarea și reconstrucția din nou. Acesta este un lucru care se va întâmpla peste foarte mulți ani, dar deocamdată trebuie să ne canalizăm toate forțele pentru a consolida acele clădiri istorice care necesită consolidare, pentru că, la un posibil cutremur, cu siguranță acestea vor cădea. Clădirile care necesită consolidare sunt de ordinul sutelor, astfel încât am avea multă treabă pentru câțiva ani buni de acum încolo", a declarat Toni Greblă pentru Antena 3 CNN.

Prefectul Capitalei a mai spus că sunt și fonduri din PNRR, dar că primăriile trebuie să se mobilizeze. "Bani pentru aceste reconsolidări vor exista suficient de mulți, problema este de capacitatea administrativă. Primăria Generală trebuie să înceapă să lucreze serios la acest lucru", a mai declarat Greblă.

De asemenea, recent, acesta a vorbit și despre blocurile care s-au construit mai ales după anul 1977. "Ce s-a construit, mai ales după anul 1977, s-a construit respectând o normă foarte strictă care permite clădirilor să reziste la un cutremur de cel puţin 8 grade pe scara Richter”, a spus Toni Greblă.

Toni Greblă, discuții cu Nicușor Dan

eri, primarul Nicușor Dan l-a invitat pe prefectul Capitalei la o discuție privitoare la zonele protejate din Capitală.

"În sfârşit, primarul general a trecut la un comportament, la o atitudine mai normală şi anume ne-a invitat mâine la o discuţie, la o analiză, pe mai mulţi responsabili în domeniu, pentru că nu eu sunt singurul care are responsabilităţi în acest domeniu, este vorba şi de ministrul Dezvoltării şi de consilierul de cultură şi culte de la Preşedinţie, este invitat rectorul Universităţii de Arhitectură, preşedintele Ordinului Arhitecţilor şi România, astfel încât sperăm să elucidăm acest aspect: există zone protejate în Bucureşti, cele 86 care se zice că ar fi fost adoptate în anul 2000?“, precizează Toni Greblă Toni Greblă.

Potrivit prefectului, dacă nu există aceste zone protejate, atunci „atacăm în instanţă când ne convine, când nu ne convine un PUZ, unele sunt bune din punctul de vedere al primarului, altele nu sunt bune”. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel