Thailanda a autorizat avortul până la 20 de săptămâni de sarcină

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Guvernul thailandez a facilitat accesul femeilor însărcinate la avort.

Thailanda va legaliza avortul până la 20 de săptămâni, facilitând accesul femeilor însărcinate la această procedură medicală restricţionată anterior, a anunţat marţi guvernul, relatează AFP.

Întreruperile de sarcină au rămas ilegale în regat, cu excepţia cazurilor de viol sau ameninţare pentru viaţa mamei, până în februarie anul trecut, când legea a fost ridicată pentru gravidele cu mai puţin de 12 săptămâni.

Întreruperea sarcinii rămâne însă puternic stigmatizată în aceasta ţară cu populaţie în majoritate budistă, marcată de descoperirea în 2010 a aproximativ două mii de fetuşi avortaţi ilegal într-un templu.

Avorturile de până la 20 de săptămâni vor fi de acum permise, se arată într-un comunicat oficial, adăugând că 'întreruperea sarcinii nu va fi considerată o infracţiune'.

Anterior, avortul era pedepsit cu o amendă de peste 260 de dolari sau şase luni de închisoare sau ambele. O notificare publicată luni în Gazeta Regală precizează că gravidele cu sarcina de peste 12 săptămâni dar mai puţin de 20 de săptămâni care doresc să avorteze trebuie să 'consulte consilierii medicali pentru a dispune de toate informaţiile înainte de a decide întreruperea sarcinii'.

În pofida modificării legii în februarie 2021, accesul la avort în regat rămâne limitat şi prost considerat în ţară, scrie Agerpres.

Femeile din Ungaria, obligate să asculte inima fătului, înainte de avort

Guvernul Ungariei a impus prin decret obligaţia de a asculta bătăile inimii fătului înainte de avort, o cerinţă pe care vor trebui să o îndeplinească toate femeile însărcinate care optează pentru o întrerupere de sarcină, transmite marţi EFE.

Măsura intră în vigoare vineri, potrivit hotărârii de guvern publicată în noaptea de luni spre marţi în Monitorul Oficial şi care a fost semnată de ministrul de interne Sandor Pinter. Hotărârea stabileşte că, înainte să fie supusă procedurii de avort, o femeie trebuie să prezinte un document care să certifice că a primit informaţii despre semnele vitale ale fătului, scrie Agerpres. Pentru aceasta, medicii trebuie să pună la dispoziţia gravidei un indicator al semnelor vitale ale fătului, într-un mod extrem de uşor de identificat, este menţionat în hotărârea de guvern.

Atât mass-media independentă, precum portalul online 24.hu, cât şi presa apropiată guvernului ultranaţionalist al premierului Viktor Orban (cum este cazul Hirtv.hu), scriu că, prin folosirea expresiei semne vitale, guvernul se referă la bătăile inimii (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel