Și Israelul anunță primul caz de variola maimuței. ”Nu e o pandemie”

Foto Pexels
Foto Pexels

Israelul a raportat primul său caz confirmat de variola maimuței.

Israelul a raportat, sâmbătă, 21, primul său caz confirmat de variola maimuței. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani care s-a întors dintr-o călătorie în Europa de Vest, potrivit Centrului Medical Sourasky din Tel Aviv - Ichilov, unde se află bărbatul în carantină și în stare bună.

Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, a declarat că ar putea fi achiziționate câteva sute de vaccinuri, în principal pentru personalul medical care tratează potențialii pacienți, pentru a preveni alte infecții.

„Nu este o pandemie, nu seamănă deloc cu coronavirusul", a declarat el pentru N12 News, conform Reuters, notează Mediafax.

Variola maimuțelor este o boală infecțioasă de obicei ușoară și este endemică în unele părți din Africa de Vest și Centrală. Se răspândește prin contact apropiat, ceea ce înseamnă că poate fi relativ ușor de stăpânit prin măsuri precum autoizolarea și igiena, odată ce este identificat un nou caz.

Potrivit oamenilor de știință, recenta epidemie apărută în alte peste zece țări în care nu este endemică este foarte neobișnuită. Au fost raportate peste 100 de cazuri confirmate sau suspecte, cele mai multe dintre ele în Europa.

Variola maimuței. Avem motive de îngrijorare? Lista infecțiilor cu cel mai mare potențial pandemic

„Monkeypox nu e o boală care să ne îngrijoreze din cale-afară, în condițiile în care au fost depistate mii de cazuri în Africa în cursul ultimilor 50 de ani. Se știe că boala n-are nici pe departe transmisibilitatea variolei sau a SARS-CoV-2 și că este mult mai puțin patogenă decât variola”, se arată pe pagina Facebook a RO Vaccinare, care preia declarațiile dr. Cristian Apetrei, profesor român în Departamentul de Microbiologie și Genetică Moleculară, membru în Centrul pentru Cercetarea Vaccinului și în Programul Postuniversitar în Microbiologie și Imunologie (PMI) de la Universitatea din Pittsburgh, SUA.

Acesta spune că boala nu are transmisibilitatea variolei, dar se transmite de la om la om, mai ales prin secreții. Asta înseamnă și saliva sau secrețiile respiratorii din tuse sau strănut, „și cum noi știm că sunt ceva probleme cu comportamentul pe stradă, asta înseamnă că trebuie oarecare prudență”. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel