Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, apără Ungaria și Polonia în dezbaterea privitoare la statul de drept

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, apără Ungaria și Polonia în dezbaterea privitoare la statul de drept / Sursă foto: Facebook Sebastian Kurz
Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, apără Ungaria și Polonia în dezbaterea privitoare la statul de drept / Sursă foto: Facebook Sebastian Kurz

Sebastian Kurz spune că ar trebui să se aplice măsuri egale pentru toate statele membre ale Uniunii Europene.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a apărat Ungaria și Polonia în dezbaterea statului de drept al UE.

„Este greșit să vorbim întotdeauna numai despre Ungaria și Polonia”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz grupului austriac de media online Funke Media Group și cotidianului francez Ouest-France.

Cancelarul austriac a cerut o atitudine mai echitabilă față de Ungaria și Polonia în dezbaterea statului de drept al UE. El consideră că statul de drept și păstrarea valorilor fundamentale europene sunt cruciale pentru supraviețuirea Uniunii Europene, dar că acestea se aplică în mod egal tuturor statelor.

Kurz a criticat în mod repetat Uniunea Europeană pe diferite teme în ultimii ani. Printre altele, el a ridicat problema dublului standard în statele membre.

Într-un interviu din 2019 cu Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), el a vorbit despre „aroganța occidentală pe alocuri” împotriva est-europenilor. „O mentalitate anti-europeană” apare nu numai în Europa de Est, ci și în Occident, a spus el la acea vreme, potrivit RMX.

Comisia Europeană încă nu aprobă PNRR-urile Poloniei şi Ungariei din cauza statului de drept

Comisia Europeană nu aprobă deocamdată planurile naţionale de redresare şi rezilienţă (PNRR) ale Poloniei şi Ungariei pentru că cele două ţări încă nu au pus în practică recomandările sale privind statul de drept, a declarat vineri comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, relatează Reuters. Sper că vom reuşi să facem progrese în viitorul apropiat, dar încă nu suntem acolo, a spus comisarul european la o conferinţă de presă după o întâlnire a miniştrilor de finanţe din zona euro desfăşurată în oraşul sloven Brdo.

Ungaria şi Polonia, ţări conduse de guverne conservatoare criticate de Bruxelles că încalcă valorile europene prin limitarea drepturilor comunităţii LGBT sau reformele în justiţie, sunt vizate de o serie de proceduri de infringement şi juridice declanşate împotriva lor de Comisia Europeană. Disputele celor două ţări cu Bruxellesul au cunoscut recent o nouă escaladare după ce Ungaria a stârnit indignarea unor lideri vest-europeni prin adoptarea unei legi care interzice promovarea homosexualităţii în şcoli, iar Tribunalul Constituţional polonez a hotărât că măsurile decise de Curtea de Justiţie a UE (CJUE) împotriva reformelor judiciare întreprinse de guvernul de la Varşovia sunt neconstituţionale, Polonia contestând astfel întâietatea dreptului UE asupra celui naţional (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel