Rusia a început să vaccineze animalele împotriva Covid-19

Cățel / Foto Pexels
Cățel / Foto Pexels

Oficialii ruși au anunțat că a început vaccinarea animalelor.

Conform BBC, este vorba despre vaccinarea împotriva coronavirusului anunțată încă din martie, după ce a înregistrat primul ser conceput pentru animale. Câteva regiuni ale Rusiei au început deja să vaccineze în cabinetele veterinare, a transmis autoritatea pentru animale din țară, Rosselkhoznadzor. Vaccinul Carnivak-Cov este un subiect de interes și pentru Uniunea Europeană, Argentina, Coreea de Sud și Japonia, a anunțat compania.

În timp ce oamenii de știință sunt de părere că, în prezent, nu există vreo dovadă că animalele joacă un rol semnificativ în transmiterea bolii către oameni, au fost confirmate cazuri de infectare la câteva specii cum ar fi câinii, pisicile, primatele și nurcile. Aproximativ șase luni urmează să dureze imunitatea la coronavirus după vaccinul Carniva-Cov.

Cine apelează la vaccinarea animalelor?

Consilierul șefului Rosselkhoznadzor, Julia Melano, a spus că clinicile veterinare au primit cereri pentru imunizare de la „crescători și stăpânii care călătoresc des, dar și de la cetățenii care-și țin animalele dezlegate”.

Un alt vaccin este dezvoltat de compania farmaceutică veterinară Zoetis din Statele Unite ale Americii. Covid-19 a fost o problemă serioasă pentru nurci, mamifere semi-acvatice crescute pentru blană. Mai multe țări au raportat infecții în populațiile crescute pentru blană și, în unele cazuri, acestea s-au îmbolnăvit grav sau au murit. Cea mai mare astfel de situație a avut loc în Danemarca, sfârșind cu eutanasierea a milioane de animale și oprirea creșterii lor până în 2022.

Danemarca a început să ardă trupurile nurcilor care au fost îngropate în masă

Conform The Sun, în jur de 17 milioane de nurci au fost eutanasiate în Danemarca, acum câteva luni, pentru a opri răspândirea unei noi variante de coronavirus care avea potențial periculos de infectare fiindcă circulase prin populația animală.

După evenimentul de îngropare în masă, lângă orașul Holstebro, au apărut imagini în care se vedea cum trupurile neînsuflețite ale mamiferelor asemănătoare cu vidra au ieșit la suprafață. Presa le-a numit atunci nurci „zombie”. Acum, în jur de 30 de tone de carcase au fost exhumate și au fost amestecate cu gunoiul menajer pentru a fi arse în incineratoarele din zonă. Dacă va fi un experiment de succes, toate nurcile care erau inițial crescute pentru blana lor ar putea fi dezgropate și arse până la jumătatea lunii iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel