Dintotdeauna, „elitele” din Rusia au fost primite bine peste tot în lume.
Jurnalistul Val Vâlcu a povestit o fază cu un prieten care fusese la Nisa și, pentru că a fost confundat cu un rus, a fost lăsat de Poliție să conducă puțin băut.
„Mi-a povestit un prieten că era prin Nisa, într-o iarnă, și era frig. Purta o căciulă rusească și l-au oprit polițiștii. Băuse la recepția de la firmă, fusese petrecerea companiei. Într-un exces de sinceritate, omul a recunoscut, într-o franceză mai stricată, că a băut. Iar polițiștii i-au zis: „Dar nu-i nimic! Mergeți! Circulați, circulați!” Polițiștii credeau că este rus! Era și cu o mașină așa mai mare și evident... cum să superi rusul?!...”, a povestit jurnalistul Val Vâlcu la emisiunea „Nod în papură”, difuzată pe DC News și DC News TV.
„Crezi că la noi reacția ar fi alta?!”, a zis Alfred Bulai.
Sociologul Alfred Bulai a povestit o fază tare, de noaptea minții, cu un șofer și un polițist pe șoselele din România.
Un taximetrist a fost oprit de Poliție pentru că depășise, cu 15 km/h, viteza legală în localitate. În timp ce „omul legii” întocmea procesul verbal, pe lângă ei a trecut un șofer cu Jeep care conducea cu 200 km/h. Polițistul s-a făcut că nu-l vede. De ce? Pentru că, probabil, la volan putea fi o persoană sus-pusă, cu relații care nu „merita” deranjată și amendată. De ce polițistul să riște, la o adică, funcția sa?
„Mi-a povestit un taximetrist o fază tare. Mergea prin țară, cu un Logan, la rude și l-a oprit Poliția. Depășise viteza cu 15 km/h în localitate. În timp ce polițistul făcea procesul verbal, a trecut un șofer cu un Jeep. 200 km/h să fi avut. Șoferul oprit a rămas consternat că polițistul nu a zis nimic când l-a văzut pe cel cu Jeep-ul cu 200 km/h. L-a întrebat dacă a văzut cu ce viteză a trecut șoferul. Polițistul a zis: „Păi cine se ia după ăla, că nici nu-l prindem”. În momentul acela, taximetristul a zis că l-a înjurat, i-a luat actele din mână și a plecat”, a zis sociologul Alfred Bulai.
„De fapt, când vezi unul care trece cu un Jeep, cu 200 km/h, te gândești dacă nu cumva la volan este cineva mai important decât funcția ta. Asta înseamnă personalizarea relațiilor în România în sensul că te gândești că poate nu e bine să-l oprești fix pe șoferul ăla...”, a mai spus profesorul Alfred Bulai la emisiunea „Nod în papură” de la DC News și DC News TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News