Raport sumbru despre sistemul educațional: 90% din școli vor rămâne fără bani până în septembrie 2023, în Marea Britanie

Fotografie de la Katerina Holmes/ Pexels
Fotografie de la Katerina Holmes/ Pexels

Conform raportului emis de The Observer, aproximativ 50% dintre directorii de școli din Marea Britanie cred că școlile lor se vor confrunta cu un deficit financiar în acest an.

90% din școlile din Regatul Unit vor rămâne fără bani la începutul următorului an școlar din cauza creșterii facturilor la energie și a majorărilor salariale forțate, potrivit unui raport al The Observer, care citează date ale Asociației Naționale a Directorilor (NAHT), scrie Almayadeen.

Asta în timp ce aproximativ 50% dintre directorii de școli sunt convinși că școlile lor se vor confrunta cu un deficit financiar chiar în acest an școlar: ”Aceasta va însemna reducerea orelor de predare, a asistenților didactici și a profesorilor", a declarat Paul Whiteman, secretarul general al NAHT. 

Guvernul britanic intervine

Guvernul propune să facă reduceri în sectorul educațional, printre alte sectoare, pentru a reduce datoria. Propunerea guvernamentală urmează  să fie anunțată pe 31 octombrie, scrie sursa citată.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului pentru Educație, guvernul înțelege presiunile asupra costurilor din cauza prețurilor ridicate la energie.

”Înțelegem că școlile se confruntă cu presiuni asupra costurilor din cauza evenimentelor internaționale care duc la creșterea prețurilor la energie”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Educație. 

Potrivit Departamenului pentru Educație, pe lângă schema de ajutor energetic, școlile vor primi 60,8 miliarde de dolari în finanțare de bază, însă mulți directori de școli rămân sceptici că își vor mai putea permite următorul an școlar, potrivit The Observer

Citește și:

Vine iarna nemulţumirii în Marea Britanie. Val de CRIZE: de șoferi, de alimente și de energie. Scenariu sumbru pentru Crăciun

Vine iarna nemulţumirii în Marea Britanie. Este criză de şoferi, e criză de alimente şi e criză de energie. Ar putea urma şi o criză a şomajului, relatează Mediafax.

Britanicii cel mai probabil vor avea parte de un Crăciun negru. Deo­cam­dată, premierul britanic Boris Johnson a evocat ajutorul armatei pentru a face ordine în haosul de la benzinării.

Criza aprovizionării


Premierul britanic Boris Johnson resimte presiuni în creştere pentru a lua măsuri suplimentare în scopul diminunării crizei aprovizionării cu care se confruntă Marea Britanie sub dublul impact al Brexitului şi coronavirusului. Brexitul şi criza coronavirusului au dus la o criză de forţă de muncă, în special de şoferi de camion, în Marea Britanie, aceasta afectând mai întâi aprovizionarea cu alimente şi mai apoi cu carburanţi a ţării.

Penuria de şoferi de camion

În condiţiile în care ţara se luptă şi cu o criză de energie şi ar putea asista la o creştere a ratei şomajului, premierul Boris Johnson se află în faţa unei posibile „ierni a nemulţumirii“.

În condiţiile în care penuria de şoferi de camion ar putea perturba în continuare livrările de alimente şi carburanţi, guvernul britanic a decis în weekendul trecut să suspende temporar regulile antitrust şi să permită companiior să-şi coordoneze livrările de carburanţi către cele mai afectate regiuni, notează Bloomberg.

Măsura a venit după ce Johnson a anunţat o serie de măsuri, printre care relaxarea regulilor privind imigraţia pentru şoferii de camion şi muncitorii din crescătoriile de păsări din străinătate.

Criză de curcani și de brazi în perioada Crăciunului


Companiile şi politicienii din opoziţie susţin însă că măsurile nu vor reuşi să diminueze penuria exacerbată de la Brexit până la Crăciun. Temerile cresc că miniştrii subestimează în continuare amploarea problemei. Lideri ai industriei de logistică spun că problemele se vor acutiza probabil în perioada Crăciunului, scrie The Independent.

Gigantul Tesco a transmis guvernului că penuria de şoferi de camion va duce la cumpărături din panică înaintea Crăciunului dacă nu vor fi luate şi alte măsuri urgent. Tesco a avertizat de asemenea că fenomenul ar putea fi „mult mai acut“ decât la începutul pandemiei.

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o „penurie naţională“ de curcani înainte de Crăciun din cauza crizei generale de forţă de muncă de după Brexit, a avertizat la rândul său preşedinta unei asociaţii din industrie, potrivit The Guardian. Consumatorii britanici au fost avertizaţi de asemenea cu privire la o posibilă criză de brazi de Crăciun şi cu creşteri de preţuri, vina fiind dată pe Brexit.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel