Rafila: ”Este un trend crescător general înregistrat în Uniunea Europeană, nu se întâmplă doar în România”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Pe fondul creșterilor cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus, ministrul sănătății Alexandru Rafila a discutat miercuri într-o conferință de presă organizată la Palatul Victoria, despre măsurile ce pot fi luate cât și despre furnizarea către populație a pastilelor de iodură de potasiu.

„Monitorizăm cu atenție. Ministerul sănătății a păstrat toate instrumentele care țin de minister în ceea ce privește diagnosticul evaluarea, tratamentul acestor pacienți. Există aceeași capacitate operațională, centrele de evaluare ambulatorii, încurajăm de asemenea testarea ca măsură de control a acestei pandemii în țara noastră.

Este un trend crescător general înregistrat în Uniunea Europeană, nu se întâmplă doar în România și în mod evident recomandăm, cu foarte multă seriozitate, păstrarea măsurilor de protecție individuală, legate de utilizarea măștii mai ales în mijloacele de transport, în spațiile închise și distanțarea acolo unde este posibilă evitarea aglomerației, împreună cu măsurile de igienă individuală”, a declarat ministrul.

”Astea sunt posibilitățile din acest moment. Vaccinarea poate fi făcută în continuare la medicul de familie. Facem trecerea de la sistemul cu centrele de vaccinare către medicii de familie, însă acest va mai dura o perioadă de timp”, a completat Rafila.

”Dacă va exista un trend rapid ascendent, care să ducă la aglomerarea secțiilor de terapie intensivă, vom discuta o astfel de problemă, dar nu am vrea să plecăm de aici cu o concluzie că deja s-a stabilit că restricțiile vor fi reintroduse. Vom avea o discuție dacă se ajunge la ocuparea a jumătate din paturile de terapie intensivă”, a completat acesta.

În ceea ce privește producerea și distribuirea pastilelor de iodură de potasiu, Rafila a anunțat că procesul de fabricație a fost încheiat de către compania Antibiotice Iași.

”Deja 20 de milioane din cele 30 de milioane produse au ajuns la direcțiile de sănătate publică,până la sfârșitul acestei săptămâni urmând a ajunge întreaga cantitate de medicamente. Între timp, împreună cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate facem o evaluare și o cartografie a persoanelor pe grupe de vârstă. O avem deja la nivel național”, a declarat ministrul sănătății Alexandru Rafila.

Bilanț COVID-19 din 23 martie 2022, în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 4.521 de cazuri.

552 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Dintre cei 431 de pacienți internați la ATI, 385 sunt nevaccinați

Din totalul pacienților internați, 213 sunt minori, 210 fiind internați în secții, cu 8 mai mult decât în ziua anterioară și 3 la ATI, cu 1 mai mult decât în ziua anterioară.

Până astăzi, 64.789 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.

În intervalul 22.03.2022 (10:00) – 23.03.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 40 decese (18 bărbați și 22 femei), dintre care 5 anterioare intervalului de referință.

Dintre cele 40 decese, 1 la categoria de vârstă 40-49 de ani, 7 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 13 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 18 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 1 la categoria de vârstă peste 80 de ani, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel