Proteste în India: Cel puțin 22 de manifestanţi au murit, majoritatea din cauza frigului

Cel puţin 22 de manifestanţi au murit în India din cauza frigului, în contextul protestelor organizate de fermieri la periferiile capitalei New Delhi.

În India fermierii protestează împotriva noii lege agricole de mai bine de trei săptămâni. Pentru mulți dintre manifestanți, protestul a însemnat un sfârșit tragic. Cel puţin 22 de protestatari au murit, mai mulţi dintre ei din cauza frigului, a anunţat vineri un reprezentant al sindicatului aflat la originea protestului, citat de dpa.

Cel puţin cinci fermieri au murit în accidente pe drumul spre protest, alţii în urma unor crize cardiace, iar alţi câţiva pentru că s-au îmbolnăvit din cauza expunerii la frig, a explicat Ashutosh Mishra, purtător de cuvânt al organizaţiei Comitetul de coordonare All India Kisan Sangharsh, transmite Agerpres.

Zeci de mii de fermieri, în mare parte din statele Punjab şi Haryana (nord), au parcat pe şosele la intrarea în New Delhi de la sfârşitul lui noiembrie, cerând anularea noilor legi privind agricultura, despre care susţin că vor ajuta marile corporaţii şi îi vor arunca în vâltoarea pieţei libere. Fermierii care protestează, mulţi dintre ei bătrâni sau însoţiţi de femei şi copii, mănâncă pe stradă şi dorm în adăposturi improvizate în tractoare şi corturi, iar valul de frig abătut asupra nordului Indiei, cu temperaturi de 3-4 grade Celsius noaptea, a înrăutăţit situaţia, a spus Mishra. "Dar sunt hotărâţi să continue protestul până când revendicările lor vor fi îndeplinite", a subliniat acesta.

Ce prevăd noile legi



Legile adoptate de parlament în septembrie vizează o liberalizare în privinţa stabilirii preţurilor, a stocurilor şi a marketingului recoltelor, guvernul condus de Bharatiya Janata Party (BJP) susţinând că aceste reforme vor creşte veniturile fermierilor, îi vor elimina pe intermediari şi vor aduce investiţii private.Discuţiile dintre guvern şi sindicatele din agricultură nu au dus deocamdată la vreun rezultat.


Guvernul s-a oferit să aducă o serie de amendamente la noua legislaţie pentru a veni în întâmpinarea îngrijorărilor fermierilor, dar aceştia au anunţat că vor doar anularea noilor legi şi adoptarea altora, cu consultarea lor.

Curtea Supremă intervine



Situaţia a ajuns la Curtea Supremă, care, în răspuns la o serie de petiţii legate de blocarea drumurilor de către protestatari, a sugerat crearea unui grup de mediere de către guvern, sindicate şi experţi independenţi şi i-a propus executivului să ia în calcul o suspendare temporară a legislaţiei controversate.

Agricultura reprezintă circa 15% din produsul intern brut al Indiei şi sursa principală de venituri pentru circa 58% din populaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel