Circa 10.000 de oameni vor fi prezenți miercuri, în Piața Victoriei, la mitingul pe care îl va organiza, începând cu ora 11:00, Confederația Sindicală Cartel Alfa, a declarat marți, președintele Confederației, Bogdan Hossu, într-o conferință de presă.
"Mâine (miercuri n.r) vor fi aproximativ 10.000 de oameni, membri ai Confederației. Nu ne-am propus să dărâmăm Guvernul mâine", a spus Hossu.
Cartel Alfa organizează miercuri un miting de protest în Piața Victoriei, principalele revendicării fiind oprirea transferului taxelor sociale ale angajatorului către angajat și deblocarea negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile, plecând de la propunerea comună de modificare a Legii 62/2011 a celor 5 confederații sindicale înaintată guvernului.
De asemenea, nemulțumirile membrilor confederației vizează și Legea salarizării în sistemul public și Legea dialogului social.
"Sigur că avem nemulțumiri cu privire la Legea 153/2017, legea salarizării din sistemul public, precum și la Legea 62/2011, legea dialogului social. Cu privire la salarizare este clar că prin acest transfer de contribuții vor fi neutralizate acele creșteri sau majorări de 25% la brut. În net, ele vor fi neutralizate, nu va fi niciun fel de majorare. Practic, militarii, polițiștii, nu vor fi beneficiari ai acestei legi", a afirmat președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă.
Salariul minim pe economie
În acest sens, Iulică Măntescu, președintele al Federației Mecanicilor de Locomotivă, a subliniat că circa 60% dintre salariații pe care îi reprezintă sunt încadrați cu salariul minim pe economie.
"Mesajul nostru este că trebuie schimbată legea 62, din mai multe motive, anume pentru a da dreptul la negocieri colective, nu așa cum se mimează de mai bine de 10 ani. Trebuie să iasă Guvernul României cu o ierarhizare și în sectorul privat, pentru că este inadmisibil să nu se țină cont de responsabilitatea funcției și răspunderea pe care o are fiecare salariat care face parte din siguranța circulației. Nu putem să ținem un mecanic de locomotivă și să îl plătim în zona salariului minim pe economie, 60% dinre salariații pe care îi reprezentăm fiind încadrați cu salariul minim pe economie", a spus Măntescu, conform Agerpres.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu