Prognoză METEO 7 - 20 noiembrie. Când va ninge

Regimul termic prognozat pentru următoarele două săptămâni se anunță unul variabil, în condițiile în care, după 8 noiembrie valorile termice vor scădea brusc în majoritatea zonelor țării, până pe 13 noiembrie când vremea se încălzește, arată ANM pentru intervalul 7 - 20 noiembrie.

Probabilitatea de precipitații se va menține ridicată la nivel național, în timp ce la munte va ninge.

În Banat, pe parcursul primei săptămâni valorile termice vor scădea de la o zi la alta, astfel că vremea va deveni mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cu precădere în intervalul 9 — 11 noiembrie. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 10 grade, iar cele minime între 0 și 6 grade, valori mai scăzute, preponderent negative, urmând a se înregistra în dimineața zilei de 11 noiembrie. Începând cu 13 noiembrie, temperatura aerului va fi în creștere, ajungând la valori peste cele normale în a doua decadă de noiembrie. Astfel, sunt estimate maxime de 12...15 grade și minime de 4...6 grade, în medie regională. Probabilitatea pentru ploi se va menține ridicată pe parcursul celor două săptămâni și vor fi intervale în care se vor cumula cantități de apă mai importante. În zilele cele mai reci vor fi posibile trecător și precipitații mixte în zonele deluroase.

În Crișana, în prima săptămână, valorile termice vor scădea de la o zi la alta, astfel că vremea va deveni mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cu precădere în intervalul 9 — 11 noiembrie; în medie, temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 10 grade, iar cele minime între 0 și 5 grade, valori mai scăzute, preponderent negative, urmând a se înregistra în dimineața zilei de 11 noiembrie. Începând din 13 noiembrie, temperatura aerului va fi în creștere, ajungând la valori peste cele normale în a doua decadă de noiembrie. Astfel, sunt estimate maxime de 11...14 grade și minime de 3...5 grade, în medie regională. Probabilitatea pentru ploi se va menține ridicată pe parcursul celor două săptămâni și vor fi intervale în care se vor cumula cantități de apă mai importante. În zilele cele mai reci, vor fi posibile trecător și precipitații mixte în zonele deluroase.

În Transilvania, pe parcursul primei săptămâni, valorile termice vor scădea de la o zi la alta, astfel că vremea va deveni mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă din an. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 8 grade, iar cele minime între 0 și 4 grade, valori mai scăzute, preponderent negative, urmând a se înregistra în diminețile de 11 și 12 noiembrie. Începând din 13 noiembrie, temperatura aerului va fi în creștere treptată, ajungând la valori ușor peste cele normale în a doua decadă de noiembrie. Astfel, sunt estimate maxime de 8...12 grade și minime de 0...3 grade, în medie regională. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată în majoritatea zilelor din intervalul de referință și vor fi perioade în care vor fi posibile cantități de apă mai importante. Între 9-11 noiembrie se vor semnala și precipitații mixte.

În Maramureș, pe parcursul primei săptămâni, valorile termice vor scădea de la o zi la alta, astfel că vremea va deveni rece pentru această perioadă din an, cu precădere în intervalul 9 — 11 noiembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 7 grade, iar cele minime vor deveni preponderent negative și se vor situa între—3 și 1 grad, mediat pe regiune. Începând din 13 noiembrie, temperaturile vor fi în creștere treptată, astfel că vor depăși ușor valorile climatologice specifice în a doua decadă de noiembrie. Astfel, sunt estimate maxime de 8...12 grade și minime de 2 — 4 grade, mediat pe regiune. Probabilitatea pentru ploi se va menține ridicată în majoritatea zilelor din intervalul de referință și vor fi perioade în care cantitățile de apă cumulate pot fi mai importante. În jurul datei de 10 noiembrie se vor semnala și precipitații mixte.

În Moldova, începând din 8 noiembrie, valorile termice vor scădea brusc, astfel că pe parcursul primei săptămâni, vremea va deveni mult mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an; în medie, temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 8 grade, iar cele minime între 0 și 4 grade, valori mai scăzute, preponderent negative, urmând a se înregistra în diminețile de 11 și 12 noiembrie. Începând din 13 noiembrie, temperatura aerului va fi în creștere, ajungând la valori peste cele normale în a doua decadă de noiembrie. Astfel, sunt estimate medii regionale de 7...13 grade ziua și 1...4 grade noaptea. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată pe parcursul celor două săptămâni, dar cu precădere în perioada 8 — 11 noiembrie când se pot cumula local și cantități de apă mai importante. Și tot în aceeași perioadă, se vor semnala și precipitații mixte.

În Dobrogea, în primele zile, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele climatologic specifice acestei perioade din an, respectiv medii de 14...16 grade la cele diurne și 6...10 grade la cele nocturne. Scăderea bruscă de temperatură ce se va resimți din data de 10 noiembrie va determina o vreme mai rece decât normal, cu maxime de 7...9 grade și minime de 3...6 grade. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate temperaturi în creștere ce se vor situa peste cele obișnuite ale perioadei, cu valori mediate pe regiune de 10...14 grade, la maxime și de 3...7 grade la minime. Probabilitatea pentru ploi se va menține ridicată în special în prima săptămână când vor fi intervale în care se vor cumula cantități de apă mai însemnate.

[citeste si]

În Muntenia, începând din data de 8 noiembrie, vremea se va răci brusc și semnificativ, devenind mult mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an. Valorile maxime mediate regional vor scădea până la un ecart de 6...8 grade, iar cele minime până la 1...4 grade, temperaturi ușor mai mari fiind de așteptat doar în sud-estul regiunii în 8 și 9 noiembrie. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va fi în creștere, ajungând la valori peste cele climatologic specifice, respectiv 10...14 grade ziua și 3...7 grade noaptea, medii pe regiune. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține ridicată pe parcursul primei săptâmâni când vor fi intervale în care se vor cumula cantități de apă mai însemnate. În zilele cele mai reci, trecător vor fi posibile precipitații mixte.

În Oltenia, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va răci semnificativ, astfel că valorile de temperatură vor fi mai scăzute decât cele obișnuite ale perioadei, cu maxime de 6...9 grade și minime de 0...4 grade, medie regională. După data de 13 noiembrie este estimată o creștere treptată a valorilor termice, acestea urmând a se situa ușor peste cele specifice climatologic, cu maxime de 9...12 grade și minime de 3...6 grade noaptea, mediat pe regiune. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține relativ ridicată, în special pe parcursul primei săptâmâni când vor fi intervale în care se vor cumula cantități de apă mai însemnate.

La munte

La munte, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că în intervalul 9-12 noiembrie valorile termice se vor situa sub mediile climatologice, cu minime de—10...-5 grade și maxime de—2...3 grade. Pentru cea de-a doua săptămână se estimează o creștere treptată a temperaturilor ce vor deveni apropiate de cele normale pentru perioada din an. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată, cu precădere în prima săptămână, când local se vor cumula cantități de apă mai însemnate. În perioada 9-11 noiembrie vor fi mai ales ninsori, iar în restul intervalului se vor semnala precipitații mixte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel