Boala „Plămânului Alb” a luat amploare în România, dar lumea nu ar trebui să se impacienteze. Până și un fumător poate avea „plămânii albi”.
Boala „Plămânului Alb” este o afecțiune tot mai răspândită în lume. După ce a trimis foarte multe persoane din China în spital, termenul a fost adoptat și de SUA, care au declarat și ele că fenomenul se apropie tot mai tare de o epidemie.
Sindromul „Plămânului Alb” a ajuns acum și în România, iar mulți dintre români sunt speriați având în vedere trăirile de pe urma pandemiei. În acest sens, DC News l-a avut ca invitat pe Prof. Univ. Dr. Emilian Popovici care a vorbit despre acest subiect.
„A început după o creștere a numărului de pneumonii, undeva prin Ohio. În acelaști timp, același fenomen a fost semnalat în China. Nu este o boală, nu e o entitate medicală recunoscută cu această denumire de Plămânul Alb. Este vorba de faptul că pe imaginile radiologice plămânul apare ca o imagine neagră, așa e un plămân normal. În momentul în care sacii aceia cu aer se umplu cu fluid imaginea devine albă. De aici a apărut această denumire de Plămânul Alb. De fapt, dacă suntem corecți, trebuie să spunem că poate apărea o situație din aceasta - imagini albe - pe zona plămânului și din cauza unei infecții virale, și din cauza unei infecții bacteriene, dar și din cauza unei substanțe toxice, chiar și la un fumător. Nu faci o catalogare corectă când spui boala Plămânului Alb când există atât de multe etiologii etiologii. Cam despre e vorba în momentul în care discutăm de plămâni albi. Epidemiile, și înainte de pandemie, erau la intervale de 3-4 ani. Nu a apărut nimic nou prin creșterea aceasta a cazurilor de infecție cu „Plămânul Alb” (N.R. Denumit și mycoplasma pneumonia) în anul 2023.”, ne-a spus Prof. Univ. Dr. Emilian Popovici.
Mulți specialiști spun că această afecțiune s-a aflat printre noi de foarte mult timp, mai ales că epidemiile au fost și sunt fenomene „normale” și constante. Potrivit invitatului, un aspect foarte important care merită luat în considerare este dat de măsurile preventive pe care românii le pot lua în fața sezonului rece și a efectelor sale, așa cum a prezentat și în alte minute ale interviului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu