Prințul moștenitor din Dubai intenționează să ofere ”locuri de muncă virtuale” pentru 40.000 de oameni

Fotografie de la JESHOOTS/ Pexels
Fotografie de la JESHOOTS/ Pexels

Într-o strategie dezvăluită recent de prințul moștenitor al Dubaiului, șeicul Hamdan bin Mohammed, s-a afirmat că metropola își propune să creeze 40.000 de locuri de muncă virtuale și să crească numărul de întreprinderi blockchain din regiune la 500% până în 2027.

Autoritățile din Dubai încearcă să introducă cel mai populat oraș din Emiratele Arabe Unite într-o nouă eră, deoarece industria bitcoin și metaversul se răspândesc la nivel global într-un ritm incredibil, potrivit Buisness News.

Agenția oficială de știri din Emiratele Arabe Unite WAM a scris într-o declarație: ”Planul pune accent pe cultivarea talentului și investiția în capabilitățile viitoare, oferind dezvoltatorilor, creatorilor de conținut și consumatorilor de platforme digitale din comunitatea Metaverse sprijinul de care au nevoie în educația Metaverse.”

Dubai, gazda a 1.000 de companii metaverse

Propunerea urmărește să faciliteze obiectivul Guvernului de a reduce numărul de întreprinderi blockchain în cinci ani. Potrivit Sheikh Hamdan, Dubai găzduiește acum peste 1.000 de companii din sectorul virtual și industria blockchain, oferind 500 de milioane de dolari economiei orașului.

Vestea vine în timp ce piața criptomonedelor primește o lovitură grea din partea forțelor macroeconomice negative, aproape 2 trilioane de dolari fiind eliminate din industrie, deoarece monedele majore precum bitcoin și ethereum își pierd valoare considerabilă.

Dubai un magnet pentru schimburile majore de criptomonede

Dubai a devenit un oraș atractiv pentru schimburile cripto, cu mediul său liberal de reglementare și aprobări rapide de licență. 

Dubai câștigă recunoaștere pentru aspirațiile sale de a deveni un centru de criptomonede. Recentul anunț Metaverse al City este în concordanță cu dorința sa de a recruta mai multe întreprinderi emergente în tehnologie și criptomonede.

Orientul Mijlociu este gata să devină principala destinație de criptomonede din lume, deoarece țări asiatice precum China, Thailanda și India interzic criptomonedele, iar Statele Unite ale Americii amână aplicarea reglementărilor.

Citește și: 

În martie, orașul emirat a aprobat prima lege privind activele virtuale și a înființat Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) pentru firmele cripto, care a eliberat deja licențe unora dintre cele mai mari burse de criptomonede din lume, inclusiv divizia europeană a Binance și FTX.

Compania aeriană națională Emirates are, de asemenea, ambiții cripto, cu planuri de a transforma site-ul Dubai Expo 2020 într-un hub de inovare pentru a atrage talente în regiune. Compania aeriană intenționează să lanseze mai multe inițiative legate de NFT și Metaverse.

Luna trecută, Khaleej Times a raportat că gigantul din domeniul sănătății din Emiratele Arabe, Unite The Thumbe Group, își propune să înființeze o unitate medicală virtuală în octombrie, unde pacienții pot interacționa cu medicii folosind căști cu realitate augmentată.

Citește și: 

Emiratele Arabe Unite au anunțat un plan de asigurare pentru șomaj. Ajutor de până la 5000 de euro pe lună

Costul asigurării pentru șomaj este de așteptat să se situeze între 10 EUR și 25 EUR pe an pentru acoperirea de bază. Planul prevede plata a 60% din salariul de bază al lucrătorului până la 5.000 EUR pe lună pentru o perioadă determinată.

Ministrul Resurselor Umane din Emirat, Abdulrahman Al Awar, a declarat că atât cetățenii, cât și rezidenții obișnuiți vor beneficia de acest ajutor. ”Aceasta a fost întotdeauna natura pieței muncii din Emiratele Arabe Unite: este foarte deschisă, foarte dinamică, foarte atractivă”, a declarat ministrul pentru Euronews. Noua măsură nu afectează investitorii, lucrătorii casnici, lucrătorii cu contracte temporare, angajații cu vârsta sub 18 ani și pensionarii.

Șederea și dreptul de muncă in Dubai

Pentru a rămâne și a locui în Dubai aveți nevoie de o viză de ședere valabilă, legată de statutul dvs. de muncă. Conform regulilor actuale, angajații expatriați care își pierd locul de muncă au la dispoziție câteva luni pentru a-și găsi unul nou, altfel trebuie să se întoarcă în țara de origine.

Andrew Wingrove este director al Motivate Media Group și locuiește în Dubai de 18 ani. El spune că a fost în general norocos în ceea ce privește angajarea, dar a trecut printr-o perioadă stresantă când a fost concediat în urmă cu câțiva ani... mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel