Urmărește emisiunea live


Emiratele Arabe Unite au anunțat un plan de asigurare pentru șomaj. Ajutor de până la 5000 de euro pe lună

Fotografie de la JESHOOTS.com: Pexels
Fotografie de la JESHOOTS.com: Pexels

Emiratele Arabe Unite au anunțat un nou program de asigurare pentru șomaj care va oferi sprijin financiar lucrătorilor din sectorul public și privat. Noua schemă obligatorie va intra în vigoare la începutul anului 2023.

Costul asigurării pentru șomaj este de așteptat să se situeze între 10 EUR și 25 EUR pe an pentru acoperirea de bază. Planul prevede plata a 60% din salariul de bază al lucrătorului până la 5.000 EUR pe lună pentru o perioadă determinată.

Ministrul Resurselor Umane din Emirat, Abdulrahman Al Awar, a declarat că atât cetățenii, cât și rezidenții obișnuiți vor beneficia de acest ajutor. ”Aceasta a fost întotdeauna natura pieței muncii din Emiratele Arabe Unite: este foarte deschisă, foarte dinamică, foarte atractivă”, a declarat ministrul pentru Euronews. Noua măsură nu afectează investitorii, lucrătorii casnici, lucrătorii cu contracte temporare, angajații cu vârsta sub 18 ani și pensionarii.

Șederea și dreptul de muncă in Dubai

Pentru a rămâne și a locui în Dubai aveți nevoie de o viză de ședere valabilă, legată de statutul dvs. de muncă. Conform regulilor actuale, angajații expatriați care își pierd locul de muncă au la dispoziție câteva luni pentru a-și găsi unul nou, altfel trebuie să se întoarcă în țara de origine.

Andrew Wingrove este director al Motivate Media Group și locuiește în Dubai de 18 ani. El spune că a fost în general norocos în ceea ce privește angajarea, dar a trecut printr-o perioadă stresantă când a fost concediat în urmă cu câțiva ani.

”Costul vieții este mai mare decât în ​​Marea Britanie. Învățământul este privat și dacă nu ai un salariu nu vei reuși. Nu poți plăti chiria, școlarizarea și orice altceva. Deci poți nu-ți permite. Dar, ceva care poate reduce decalajul dintre un loc de muncă și altul este o soluție grozavă. Cred că dă liniște sufletească", a declarat acesta făcând referire la noua asigurare pentru șomaj.

Noua legislație nu doar atrage talente, ci își propune să le rețină

Pentru avocata Ludmila Yamalova, noul sistem, combinat cu modificările recente ale legislației privind imigrația și munca, va aduce schimbări fundamentale pe piața muncii.

"Cred că fiecare țară vrea să atragă cele mai bune talente și să le păstreze. Pentru a face acest lucru este necesar să existe un fel de protecție și beneficii pentru angajați și pentru oamenii care își doresc cu adevărat să rămână aici", spune Yamalavo.

Sistemul de asigurări pentru șomaj își propune să consolideze competitivitatea pieței muncii și să ofere o umbrelă de securitate pe termen lung atât angajaților, cât și angajatorilor.

Planul Dubai: Anticiparea a ceea ce își doresc cetățenii

În strategia de digitalizare a Emiratelor Arabe Unite există indicatori cheie de performanță clar definiți, cu obiective ambițioase, cum ar fi acela de a digitaliza 100% din servicii până în 2023.

”Lucrăm la un concept pe care îl numim servicii proactive – spune Mohammed Bin Talia – Utilizăm inteligența artificială pentru a livrăm servicii în numele clienților, fără ca aceștia să le solicite. Așadar cunoascând nevoile clienților, suntem capabili să anticipăm ceea ce doresc aceștia și să livrăm servicii înainte de a le solicita.”

Scopul digitalizării nu mai este doar de a pregăti guvernele pentru provocările actuale și viitoare, ci de a oferi utilizatorilor și cetățenilor acces la servicii mai fluide care ne ușurează viața. 

Conceptul de tehnologie invizibilă devine din ce în ce mai popular în sfera digitală. ”Nici nu ar trebui să observi că folosești tehnologie. Ceea ce ar trebui să vezi este o îmbunătățire exponențială a calității serviciului. Utilizarea inteligenței artificiale în administrație înseamnă o prezență omniprezentă a tehnologiei. Veți avea o livrare proactivă de servicii. Veți avea cele mai bune servicii, veți avea senzația că guvernul vă înțelege, vă simte nevoile: vă va oferi servicii personalizate”, , spune Omar Al Olama, ministrul Emiratelor Arabe Unite pentru Inteligența Artificială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel