Prințul Louis a furat prim-planul la Jubileul Reginei. A scos limba, s-a strâmbat și a încercat să își pună mama la punct

Prințul Louis, în vârstă de 4 ani, a dat dovadă de foarte multă personalitate în timpul Jubileului de Platină al Reginei Elisabeta II. 

Ultima zi a celebrării Jubileului de Platină a Reginei a fost plină de și mai mult fast, spectacol și o serie de parade și nu a fost lipsită de alte momente amuzante, mulțumită unuia dintre cei mai tineri membri ai familiei regale. Prințul Louis, în vârstă de patru ani, a făcut spectacol când a încercat să întreacă mai multe limite cu mama sa, Catherine, ducesa de Cambridge.

În timpul evenimentului de duminică din centrul Londrei, Prințul Charles, moștenitorul tronului, și fiul, Prințul William, au participat cu familiile lor din zona din fața Palatului Buckingham.

O paradă de...strâmbături

Cu această ocazie, Prințul Louis a reamintit lumii că, deși este membru al familiei regale, este doar un copil de patru ani, scrie abc.net. În timpul festivităților, în a patra zi, tânărul prinț părea să aibă un tantrum, după ce mama sa i-a scos din gură degetul pe care îl sugea. Când mama lui s-a aplecat să îi vorbească, Louis a înfruntat-o prompt, punându-i mâna pe gură.

Dar Louis nu s-a mulțumit cu atât.

Când ducesa i-a făcut semn celui mic să urmărească parada, Louis a scos limba la ea, folosindu-se și de mâini pentru a completa strâmbătura, ducând degetul mare la nas și mișcă degetele rămase.

Chiar și Mike Tindall, soțul Prințesei Anne, fiica Reginei Elisabeta, a încercat în glumă să-i atragă atenția micului prinț, făcându-i semn lui Louis că are ochii pe el.

A început o tranziție fără cale de întoarcere la Buckingham

Un simbol al sărbătorilor regale, caleașca de stat a Reginei nu o va purta în acest an pe aceasta. Acest vehicul notoriu și inconfortabil va fi piesa centrală ceremonială a punctului culminant din weekendul jubiliar. Vehiculul va călători duminică pe ruta de încoronare de la Westminster Abbey la Palatul Buckingham.

Cântărind patru tone, sculptat în detalii aurite, caleașca veche de 250 de ani este o reamintire a bogățiilor și gloriei trecute de mult, a dominației de odinioară a Marii Britanii asupra oceanelor și continentelor. Regina a folosit-o la încoronarea ei și în procesiunile jubileului de argint și cel de aur. Dar la acest Jubileu trăsura va fi goală. Citește continuarea AICI

Încotro se îndreaptă monarhia britanică?

Analistul politic Miroslav Taşcu Stavre a vorbit în cadrul emisiunii "Raport de zi" de la Realitatea Plus despre Jubileul de Platină a Reginei Elisabeta a II-a, explicând simbolistica acestui eveniment.

"Ce înseamnă acest jubileu și cât de important este pentru noi?", l-a întrebat jurnalista Ana Maria Păcuraru pe Miroslav Taşcu Stavre. 

"Ce înseamnă de fapt monarhia constituțională, atenție, pentru sistemul democratic în general? Asta cred că ar fi întrebarea corectă pentru că am auzit și la noi viziunea asta, mai degrabă republicană, că domnule, monarhiile sug sângele poporului. Nu, monarhia constituțională e garantul statului, garantul Constituției. Regina nu se reprezintă pe sine, ci reprezintă, până la urmă, Marea Britanie nu are o Constituție scrisă, dar de la Magna Carta încoace avem un sistem bazat în egală măsură pe tradiție și în egală măsură pe modele liberale-democratice. E un simbol. (...) Are cea mai lungă domnie, una dintre cele mai lungi domnii din Regatul Unit și chiar dacă regina nu e cea care guvernează fiindcă ea nu guvernează, ea domnește, e un simbol al națiunii.", a declarat Miroslav Taşcu Stavre. Vezi mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel