A început o tranziție fără cale de întoarcere la Buckingham. Sănătatea Reginei îi face loc în prim-plan prinţului Charles

Sursă foto: Facebook (The Royal Family)
Sursă foto: Facebook (The Royal Family)

Regina Elisabeta a II-a începe să delege din ce în ce mai multe responsabilități către alți membri ai familiei regale. Sănătatea ei este într-un declin accentuat în ultimii 20 de ani. 

Un simbol al sărbătorilor regale, caleașca de stat a Reginei nu o va purta în acest an pe aceasta. Acest vehicul notoriu și inconfortabil va fi piesa centrală ceremonială a punctului culminant din weekendul jubiliar. Vehiculul va călători duminică pe ruta de încoronare de la Westminster Abbey la Palatul Buckingham.

Cântărind patru tone, sculptat în detalii aurite, caleașca veche de 250 de ani este o reamintire a bogățiilor și gloriei trecute de mult, a dominației de odinioară a Marii Britanii asupra oceanelor și continentelor. Regina a folosit-o la încoronarea ei și în procesiunile jubileului de argint și cel de aur. Dar la acest Jubileu trăsura va fi goală.

Starea de sănătate a Reginei o împiedică să apară în public

Ca în mare parte a acestui an jubiliar, Regina va fi nevăzută. Anul acesta este foarte diferit. Tot ce comunică Palatul este că Regina ”speră” să participe la diferitele ceremonii și sărbători care au loc în cinstea ei. Problemele de mobilitate care o afectează acum, după o viață lungă de activitate, au exclus participarea la majoritatea evenimentelor. Și abia dacă a fost văzută în public în ultimele șase luni.

Regina a fost văzută la acest Jubileu doar pe balconul Palatului Buckingham. Ar fi greu să îi reproșeze cineva absența de la sărbători, în mai mult de șapte decenii de serviciu, aceasta fiind veșnic prezentă, scrie BBC

În schimb, cel care îi preia încet, încet locul este fiul și moștenitorul ei, Prințul Charles.

Regina este absentă în cea de-a doua zi de festivităţi a Jubileului de Platină

Anunţând 'cu regret' absenţa reginei, biroul de presă de la Palatul Buckingham a explicat-o joi seară printr-o 'anumită stare de disconfort' resimţită în timpul primei zi de festivităţi. Suverana, care se confruntă cu dificultăţi de mobilitate, a apărut joi de două ori în balconul oficial al Palatului Buckingham. Citește mai multe AICI

Iohannis, mesaj pentru majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a

”Cu prilejul aniversării Zilei Oficiale de Naștere și a celebrării Jubileului de Platină, am deosebita onoare de a transmite Majestății Voastre, în numele poporului român și al meu personal, cele mai calde felicitări, alături de urări de pace și prosperitate pentru Familia Regală și poporul britanic.

Sărbătorirea de către Majestatea Voastră a Jubileului de Platină reprezintă un moment istoric și un simbol al devotamentului deplin în slujba cetățenilor”, a transmis Președintele României Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

De asemenea, în scrisoarea adresată Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat convingerea că Parteneriatul Strategic care leagă România și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va continua să fie consolidat, în beneficiul ambelor națiuni. Citește mai multe AICI

Majestatea Sa, Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort, întâlnire cu Prinţul de Wales la Londra

Astfel, urmașa Familiei Regale a României, fiica Regelui Mihai I, Principesa Margareta, Custodele Coroanei, și soțul acesteia Principele Radu Duda au fost prezenți joi, 2 iunie, la Londra, unde au jubilat alături de personalități de viță nobilă, în cinstea suveranei din Marea Britanie.

”În după-amiaza zilei de 2 iunie, Custodele Coroanei și Principele Radu s-au întâlnit, la Clarence House, cu ASR Principele de Wales și cu ASR Ducesa de Cornwall. Întâlnirea a avut un caracter privat”, a fost postat pe contul de instagram al Familiei Regale a României.

Menționăm că Principesa Margareta se înrudește cu membrii Casei Regale din Marea Britanie, Elisabeta a II-a și Mihai I al României fiind veri. Prima întâlnire a Custodelui Coroanei cu Regina Elisabeta a II-a a fost în vara anului 1952, Margareta având atunci trei ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel