Iohannis, mesaj pentru majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a: Un simbol al devotamentului deplin

Iohannis, mesaj pentru majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a: Un simbol al devotamentului deplin. Foto: presidency.ro
Iohannis, mesaj pentru majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a: Un simbol al devotamentului deplin. Foto: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis o scrisoare majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cu prilejul aniversării Zilei Oficiale de Naștere și a celebrării Jubileului de Platină.

Cu prilejul aniversării Zilei Oficiale de Naștere și a celebrării Jubileului de Platină, am deosebita onoare de a transmite Majestății Voastre, în numele poporului român și al meu personal, cele mai calde felicitări, alături de urări de pace și prosperitate pentru Familia Regală și poporul britanic.

Sărbătorirea de către Majestatea Voastră a Jubileului de Platină reprezintă un moment istoric și un simbol al devotamentului deplin în slujba cetățenilor”, a transmis Președintele României Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

De asemenea, în scrisoarea adresată Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat convingerea că Parteneriatul Strategic care leagă România și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va continua să fie consolidat, în beneficiul ambelor națiuni.

Regina Elisabeta s-a întors în Londra 

Regina a fost văzută în Londra deplasându-se în unul dintre vehiculele sale. Aceasta le-a făcut cu mâna celor care o așteptau, întorcându-se din Scoția astăzi. Peste 2 zile vor începe ceremoniile și serbările dedicate Jubileului de Platină. Monarhul, în vârstă de 96 de ani, și-a încheiat vacanța din Scoția, pe care a petrecut-o, la Highlands Bolthole Craigowan Lodge, pe proprietatea ei din Balmoral.

Jubileul de platină: Prințul Harry a fost izolat de restul familiei. Mesajul Reginei înaintea începerii weekendului aniversar

Elisabeta a II-a s-a întors la RAF Northolt în South Ruislip, Londra, în această după-amiază. Regina le-a fluturat din mână în stil regal celor de pe margine, când a fost condusă înapoi, scrie The Sun. 

Între timp, susținătorii s-au aliniat pe străzile din afara Palatului Buckingham, sperând să-și asigure un loc de vizionare excelent pentru sărbătorile din această săptămână.

Regina Elisabeta a II-a marchează 70 de ani de domnie



Concert pop, parade, picnicuri - britanicii se pregătesc să sărbătorească timp de patru zile la începutul lunii iunie un Jubileu de Platină inedit, ce marchează cei 70 de ani de domnie ai reginei Elisabeta a II-a.

Simbol intrinsec al Regatului Unit, suverana de 96 de ani a urcat pe tron în 1952, a traversat epocile, fiind omniprezentă de-a lungul mai multor generaţii de britanici şi un veritabil soclu al unei monarhii ce era altădată puternic zguduită de scandaluri.

Dincolo de festivităţile marcate de heraldica regală, acest jubileu şi sfârşitul de domnie pe care îl prefigurează reprezintă totodată o sursă de speranţă pentru organizaţia Republic: aceea de "a face din Elisabeta a II-a ultima suverană" dintr-o lungă linie dinastică, aşa cum precizează un slogan ambiţios şi provocator publicat pe site-ul său.

Cei care o iubesc pe regină nu îl apreciază neapărat pe prinţul Charles, argumentează Graham Smith, denunţând o instituţie "antidemocratică" şi costisitoare pentru contribuabili.

El prezintă drept dovadă câteva sondaje recente care creditează monarhia cu o popularitate mai mică şi care va continua să scadă, potrivit părerii sale, mai ales în rândul tinerilor, care sunt mai puţin ataşaţi de tradiţie şi mai sensibili faţă de luptele împotriva colonialismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel