3 cele mai bune cărți de crime și thriller, potrivit The Guardian

Sursă foto: Pexels.com
Sursă foto: Pexels.com

3 cărți pe care nu le veți regreta.

"Here in the Dark" de Alexis Soloski 

Alexis Soloski, reporter cultural la New York Times, face uz excelent de experiența sa în primul ei roman, care se centrează pe criticul de teatru misantropic Vivian Parry. O tragedie familială a pus capăt carierei sale de actriță, iar acum este iresponsabilă, se auto-medichează și este cunoscută pentru recenziile sale aspre: „o imitație a mea” care se simte în viață doar în întunericul unui auditoriu. Aflată „ferm” în anii 30 ai vieții, dar totuși un critic junior, este disperată să obțină o promovare și acceptă să fie intervievată de studentul absolvent David în schimbul unui loc într-un panel la o conferință prestigioasă. Când întrebările dezvăluie o cunoaștere tulburătoare a trecutului ei, iese afară - și este contactată ulterior de logodnica disperată a lui David, care spune că el a dispărut și că Vivian a fost ultima persoană care l-a văzut. Când devine clar că David nu este cine pretindea a fi, Vivian se scufundă în rolul de detectiv amator. Un segment inteligent, amuzant și alert al genului noir din Manhattan, care reușește să fie exagerat și ciudat plauzibil, cu o răsplată teribilă.

"House Woman" de Adorah Nworah

Romanul de debut al laureatei cu premii pentru scurte povestiri nigeriene, Nworah, este povestea unui mariaj aranjat, în care visul american al unei tinere femei devine un coșmar al coerciției. Ikemefuna a fost trimisă din Lagos în Texas pentru a fi soția lui Nna, băiatul privilegiat al părinților Igbo. Nna, care a crescut în SUA, se găsește prins nu numai între două culturi, ci și între loialitatea față de logodnica sa și față de părinții săi extrem de aspri, care insistă ca Ikemefuna să-și dovedească fertilitatea înainte de a avea loc căsătoria și refuză să o lase să părăsească casa. Pe măsură ce Ikemefuna, care are blackout-uri ciudate și neexplicate, devine tot mai disperată să scape, tensiunile în familia Nwosu escaladează în violență. În rarele momente în care reușește să atragă atenția lumii exterioare, niciun ajutor nu vine. Și de ce Nna arată atât de mult ca și propria ei mamă? Pe măsură ce se dezvăluie amploarea manipulărilor familiei Nwosu, apare o notă de groază în acest thriller claustrofobic și foarte tulburător.

"Rabbit Hole" de Kate Brody

Un alt debut al unui scriitor de povestiri scurte, de această dată american, "Rabbit Hole" este o poveste emoționantă despre obsesia societății pentru crimele adevărate. Când Teddy Angstrom, o profesoară de liceu din Maine, îi curăță bunurile tatălui său după sinuciderea acestuia, descoperă obsesia lui cu teoriile conspirației de pe Reddit despre dispariția surorii sale, Angie, în vârstă de 18 ani, cu 10 ani în urmă, când Teddy avea 16 ani. Fascinată și respinsă în aceeași măsură, Teddy o urmează curând pe tatăl ei în același cuib de iepure, unindu-se cu detectivul amator Mickey în încercarea de a descoperi adevărul. Pe măsură ce observă tot mai multe în online începe să coloreze propriile ei amintiri ale ultimelor interacțiuni cu Angie. Paranoia ei  duce la decizii teribile și acțiuni iraționale - și devine tot mai clar că Mickey nu este chiar ceea ce pare. Această operă este un studiu captivant despre durere, trădare, natura alunecoasă a memoriei și relația complicată cu tragediile altora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel