Petrişor Peiu, propus în conducerea Transgaz, s-ar fi retras. Anunţul lui Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, a anunţat că Petrişor Peiu, propus de secretarul general al Guvernului în conducerea Transgaz, s-a retras. 

După ce ziariștii aflați la Parlament au insistat pe această temă, Ciolacu a spus: ”dacă s-a retras, cum mai poate fi propunere?”, scrie G4Media.

Transgaz a anunțat vineri seară pe bursă, după închiderea ședinței de tranzacționare, că a primit din partea statului propuneri de candidați pentru funcțiile de administratori provizorii în Consiliul de Administrație. În anunțul oficial, compania a postat propunerea făcută de Marian Neacșu pentru numirea lui Petrișor Peiu și Orosz Csaba în Consiliul de Administrație al Transgaz. SGG este acționarul majoritar al Transgaz, cu 58,5% din acțiuni, și controlează practic compania, mai arată sursa citată.

Petrişor Peiu este analist, comentator TV, dar şi un cunoscut critic al actualei guvernări. El este profesor la Universitatea Politehnica din București, a fost consilier al foștilor premieri Radu Vasile și Adrian Năstase, președinte al Sidex Galați și administrator al unor companii precum Romtelecom, Omniasig și Electroputere, iar în prezent este consultant în afaceri.

România nu are probleme la importul de gaze. Ion Sterian, Transgaz, asigurări pentru populaţie

Ion Sterian, directorul general al Transzgaz, asigura la finalul lunii aprilie că România nu are probleme cu importurile de gaz. Conform acestuia, ţara noastră îşi poate asigura necesarul de consum din producţie internă. 

"România îşi poate asigura tot consumul de gaze din producţia internă în această perioadă. Consumul nu este mai mare de 20-21 de milioane de metri cubi pe zi, iar producţia poate ajunge la 23 de milioane de metri cubi. Important este să aducem gaze din import din alte surse pentru a umple depozitele, astfel încât la toamnă, la începutul sezonului rece, să avem în depozite 3,2 miliarde de metri cubi", a spus Sterian.

Potrivit acestuia, în depozitele de gaze din România sunt în acest moment 640 de milioane de metri cubi, cu 230 de milioane de metri cubi mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Salvarea noastră este conducta BRUA, care este funcţională şi ne ajută să avem securitate în aprovizionare şi să asigurăm tranzitul de gaze în regiune, inclusiv în reverse-flow (în ambele sensuri - n.r.), obţinând şi venituri din taxele de tranzit", a completat şeful Transgaz.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel