Urmărește emisiunea live


”PENTRU COPII” scrie pe una dintre rachetele ce au vizat gara din Kramatorsk- VIDEO Ultimul bilanț: 40 de morți. 10 sunt copii

foto captură video
foto captură video

Astăzi, două rachete rusești au lovit gara din Kramatorsk, din estul Ucrainei. Anterior, un atac aerian asupra căii ferate a blocat trenurile, tot în est. 

UPDATE: Primarul Oleksander Honcharenko susține că până în prezent 40 de oameni au murit, printre victime fiind și 10 copii.

Gara din Kramatorsk, bombardată de ruși, era folosită pentru evacuarea civililor din zonele atacate de trupele Rusiei. Iar rușii nu erau nici pe departe străini de această informație. 

”Pe fragmentul rachetei care a lovit gara din #Kramatorsk, este vizibilă o inscripție în rusă: ”Pentru copii”.” arată un video publicat pe Twitter. 

39 de persoane au murit și alte o sută sunt rănite. Mii de oameni erau în gară. Ei plecau din regiunea Donețk spre regiuni mai sigure din Ucraina. Directorul sistemului feroviar ucrainean, Oleksandr Kamîşin, a acuzat că rușii știau bine unde să lovească: ”Ei vor să ia ostatici cât mai mulţi oameni paşnici posibil. Ei vor să distrugă orice este ucrainean. 

Rusia neagă responsabilitatea pentru atacul cu rachete din Kramatorsk. Eduard Aleksandrovici Basurin, purtătorul de cuvânt al comandamentului ”miliției populare" din Republica Populară Donețk, a declarat că atacurile au fost o ”provocare" ucraineană, anunță Sky News, conform Mediafax. Ministerul rus al Apărării a declarat că o rachetă folosită în atac a fost folosită doar de armata ucraineană. Armata rusă nu a avut niciun obiectiv atribuit la Kramatorsk vineri, a precizat ministerul, conform sursei citate. 

Lovitură destinată civililor

Aproximativ 4.000 de persoane se aflau în gara din Kramatorsk atunci când aceasta a fost atacată cu rachete. Cei mai mulți erau femei, copii și bătrâni, a declarat primarul orașului ucrainean.

Guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kyrylenko, a publicat online o fotografie care arată mai multe cadavre, alături de grămezi de bagaje. El a acuzat că forțele ruse că au tras cu muniție cu fragmentare: ”Dacă la început au vizat exclusiv... șinele de cale ferată, acum nu este vorba doar de șine, ci și de lansarea unei rachete care conține muniție cu fragmentare. Aceasta este o confirmare că această (lovitură) a fost destinată civililor”. 

Zelenski: Acesta este un rău care nu are limite

”Lipsiți de puterea și curajul de a ne ține piept pe câmpul de luptă, ei distrug cu cinism populația civilă. Acesta este un rău care nu are limite. Și dacă nu este pedepsit, nu se va opri niciodată. Forțele rusești au lovit gara din Kramatorsk, (trăgând) asupra unei gări obișnuite, asupra unor oameni obișnuiți. Nu au fost soldați acolo", a spus Volodimir Zelenski într-o declarație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel