Suveranul Pontif a lansat un apel de pace către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril.
Şeful Bisericii Catolice a lansat un apel la adresa şefului Bisericii Ortodoxe Ruse pentru a-şi uni eforturile în vederea încheierii ostilităţilor din Ucraina, transmite luni DPA.
"Fie ca Sfântul Duh să ne schimbe inimile şi să ne transforme în aducători ai păcii, în special în Ucraina răvăşită de război", i-a scris papa Francisc în limba rusă patriarhului Kirill, cu ocazia Paştelui Ortodox.
De asemenea, papa Francisc i-a scris patriarhului rus despre "un nou răsărit" de care au nevoie oamenii din Ucraina, care să pună capăt "întunericului războiului".
Patriarhul Kirill, care este un aliat ferm al preşedintelui rus Vladimir Putin, a susţinut invazia Ucrainei în ceremoniile religioase pe care le-a oficiat, notează DPA.
Într-un interviu oferit săptămâna trecută ziarului argentinian La Nación papa Francisc a precizat că întâlnirea cu liderul ortodox rus, prevăzută pentru luna iunie, la Ierusalim, a fost anulată, conform Agerpres.
Cei doi lideri religioşi au discutat ultima oară, printr-o conexiune video, la 16 martie, aminteşte DPA.
Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a pledat sâmbătă pentru pace şi depăşirea conflictelor, într-un mesaj transmis cu ocazia Paştelui Ortodox.
"Azi, când lumea este dezbinată de conflicte şi contradicţii, când ura, frica şi ostilitatea şi-au făcut sălaş în inimile multor persoane, este important să nu uităm de credinţa creştină şi de a ne arăta iubirea faţă de semenii noştri, singura care poate vindeca rănile provocate de rău şi de falsitate", se arată în mesaj, potrivit Agerpres.
Patriarhul Kirill a făcut totodată apel la menţinerea "unităţii între creştinii ortodocşi" şi la rugăciune pentru "triumful unei păci durabile"."Fie ca rănile şi dezbinările să fie alinate de harul divin", a spus el. Biserica Ortodoxă Rusă a sprijinit anterior "operaţiunea specială" rusă din Ucraina, ceea ce a fost - potrivit experţilor - unul dintre motivele suspendării întâlnirii dintre patriarhul Kirill şi papa Francisc, ce urma să aibă loc în iunie la Ierusalim.
Întrebat despre motivul pentru care nu a călătorit în Ucraina, în semn de sprijin faţă de această ţară, papa Francisc a spus că în condiţiile actuale "nu poate face nimic care să pună în pericol obiective majore, precum posiblitatea de a se obţine o încetare a focului sau cel puţin deschiderea unui coridor umanitar" (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News