OSCE: Rusia a transferat armament nou în Crimeea. Organizația cere eliberarea deținuților politici ucraineni

OSCE: Rusia a transferat armament nou în Crimeea. Organizația cere eliberarea deținuților politici ucraineni  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
OSCE: Rusia a transferat armament nou în Crimeea. Organizația cere eliberarea deținuților politici ucraineni / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

În ciuda declarațiilor referitoare la retragerea trupelor de la granița de est a Ucrainei, Kremlinul a transferat armament nou în Crimeea.

Adjunctul șefului adjunct al misiunii SUA la OSCE, Elisabeth Rosenstock-Siller, a spus că Federația Rusă a transferat armament nou în Crimeea, în cadrul unei reuniuni online a Consiliului permanent al OSCE care a avut loc la Viena, joi, 13 mai, potrivit corespondentului Ukrinform.

„Ca parte a eforturilor sale mai largi de destabilizare a Ucrainei și de perturbare a securității regionale, Rusia s-a angajat într-o acumulare militară în Crimeea. Chiar dacă a anunțat retragerea forțelor aflate de-a lungul frontierei sale cu Ucraina, Rusia a transferat recent elemente de asalt aerian în Crimeea, împreună cu tancuri de luptă T-72B3, mortare de 120 mm, obuziere de 122 mm și vehicule blindate, printre alte echipamente și hardware ", a spus Rosenstock-Siller.

Diplomatul a subliniat că Rusia a continuat să recruteze mii de tineri rezidenți ai Crimeei în armata sa, dintre care unii au fost transferați la unitățile militare ruse însărcinate să desfășoare agenda Kremlinului în Donbas.

OSCE cere eliberarea deținuților politici

Mai mult decât atât, Rosenstock-Siller a cerut Rusiei să înceteze represiunea din Crimeea și să elibereze toți prizonierii politici ucraineni pe care îi deține. "Facem un apel în continuare către Federația Rusă să pună capăt militarizării și ocupării Crimeei și să-și retragă toate forțele și echipamentele din estul Ucrainei", a spus ea.

După cum a raportat Ukrinform, Reprezentantul permanent al Ucrainei la organizațiile internaționale la Viena, Yevhenii Tsymbaliuk, a declarat că numărul trupelor rusești lângă granița Ucrainei nu a scăzut semnificativ; prin urmare, problema îndeplinirii obligațiilor asumate de Rusia în temeiul Documentului de la Viena și furnizarea de explicații pentru activitatea militară neobișnuită rămâne relevantă, precizează Ukrinform.

În urmă cu patru zile, la summitul NATO desfășurat în sistem online, unde au participat preşedinţii României și Poloniei, în calitate de gazde, și cei ai Bulgariei, Republicii Cehe, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Republicii Slovace şi Ungariei, dar și președintele Joe Biden, au fost condamnate „acţiunile agresive ale Rusiei şi creşterea prezenţei sale militare în vecinătatea imediată a NATO, inclusiv recenta escaladare din Marea Neagră, la graniţele Ucrainei şi în Crimeea anexată ilegal, precum şi activităţile agresive hibride derulate de aceasta, continuă să ameninţe securitatea euro-atlantică şi să conteste ordinea internaţională bazată pe reguli” (citește mai multe AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel