De noaptea minții ce se întâmplă în școli: Cum a fost umilită o elevă de colegele ei / Update: S-a deschis dosar penal

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Scene revoltătoare au avut loc la o școală din Timișoarea.

Vezi și - Cum ajung elevii - și din cauza părinților - la burnout. Prof. dr. univ. Pânișoară: Ar trebui să facem ceea ce, din păcate, nu face nimeni. Pierdem tot!

Update

Poliţiştii din Timişoara au deschis dosar penal pentru infracţiunea de ameninţare în cazul a două eleve în vârstă de 13 ani care au fost filmate, iar imaginile au fost distribuite online, în timp ce agresau fizic şi psihologic o colegă de aceeaşi vârstă, forţând-o să meargă în genunchi şi să se comporte ca un animal. 

Conform unei informări transmisă luni de Poliţia Timiş, poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară au fost sesizaţi de către conducerea unei unităţi şcolare din Timişoara, cu privire la faptul că în mediul online au apărut imagini video ce surprind o minoră de 13 ani, care ar fi fost îndemnată de o altă elevă de aceeaşi vârstă, să meargă în genunchi şi să se comporte ca un animal. În acest caz, poliţiştii efectuează verificări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare, pentru stabilirea întregii situaţii de fapt şi dispunerea măsurilor legale.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş a informat că o comisie şcolară constituită în legătură cu acest caz a propus ca sancţiuni scăderea notei la purtare la 1 şi suspendarea pentru o perioadă de până la cinci zile lucrătoare a elevelor agresoare.

Având în vedere incidentul regretabil, de o gravitate deosebită, semnalat recent, vă supunem atenţiei că a implicat elevi din mai multe unităţi de învăţământ din Timişoara. În cadrul acestui eveniment, o elevă a fost supusă unor acte de agresiune fizică şi psihologică săvârşite de două eleve, dintre care una este înscrisă la Liceul Teoretic 'Nikolaus Lenau', iar cealaltă la Liceul Teoretic 'Henri Coandă', notează Agerpres.

Știrea inițială

O adolescentă în vârstă de 13 ani a fost umilită de o altă elevă, de aceeaşi vârstă, la Liceul Teoretic ”N. Lenau” din Timişoara. Conform imaginilor postate, victima ar fi fost amenințată și pusă să meargă în genunchi prin unitatea de învățământ, să se comporte ca un animal, respectiv să latre ca un câine. Mai mult, victima ar fi fost lovită și trasă de păr și de alte colege de clasă, care se aflau acolo în acel moment.

Conducerea școlii a anunțat poliția

Incidentul s-ar fi petrecut miercurea trecută, la Școala Ion Mincu, acolo unde își desfășoară activitatea Liceul Lenau. Scenele revoltătoare au fost filmate, după care au fost postate pe rețelele sociale. După două zile, conducerea școlii s-a autosesizat și a anunțat poliția.

Video

Youtube video image

Citește și -  ”De cele mai multe ori, cei care fac bullying sunt lași” spune prof. dr. univ. Pânișoară. Sfat pentru un copil victimă

Bullyingul este un fenomen care a luat amploare în școlile din România. Combaterea acestuia ar trebuie să fie o prioritate în sistemul educațional.

Prof. univ. dr. Ovidiu Pânișoară, Director al Departamentului de Formare a Profesorilor din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București, a vorbit alături de prof. univ. dr. Sorin Ivan, în cadrul unei emisiunii DC EDU de la DC News, DC News TV și Părințișipitici.ro, difuzată în luna octombrie 2024 despre unde s-a ajuns cu bullyingul, dar și care sunt soluțiile de combatere a acestui fenomen îngrijorător, care, iată, a luat o amploare uriașă în școli!

Bullyingul, fenomen extins în școli. Cum se combate

”O temă foarte dură este bullyingul în școală. Conceptul acesta a devenit foarte familiar și exprimă un fenomen destul de extins în mediul educației românești. Aș dori să ne referim la formele lui de manifestare, pentru că există bullying între elevi, bullying de la elevi către profesori, am văzut cazuri dramatice de umilire a profesorilor, care trăiesc viața ca pe un coșmar când merg la școală. Dar mai există și ceva despre care nu se vorbește. Există bullying și din partea profesorilor către elevi la ciclul primar, la gimnaziu, poate și la liceu!”, a spus prof. univ. dr. Sorin Ivan.

”Există bullying și din partea unor profesori către alți profesori, din partea directorului către profesori, părinții către profesori, profesorii către părinți. Există în toate direcțiile. Atunci când ai un agresor, agresorul va construi sisteme de agresare a celor din jur”, a declarat prof. univ. dr. Ovidiu Pânișoară.

”Am scris și scriem pe aceste teme. De ce se întâmplă bullyingul? Suntem o societate violentă? Ne-am degradat ca oameni? Ne întoarcem spre ipostaze rudimentare ale ființei noastre? De ce violența aceasta la nivelul individului, grupurilor și comunităților?”, a întrebat prof. univ. dr. Sorin Ivan.

Vedeți în continuarea care sunt cauzele bullyingului și alte detalii despre cum se combate, aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel