Mușcătură căpușă. Așa o recunoști

capuse
capuse

Este invazie de căpuşe în toată ţara. 50 de pacienţi ajung, zilnic, doar la un Spital din Capitală muşcaţi de insecte. 

Muşcătura de căpuşă, netratată, poate duce chiar la boala Lyme - supranumită boala cu o mie de feţe deoarece simptomele sunt febră, dureri de cap, dureri în gât, oboseală marcată, dureri musculare, iar diagnosticul este pus cu greu chiar şi de medicii specialişti.

Riscul a crescut în aceste zile călduroase datorită stilului sumar de îmbrăcăminte, dar şi a înmulţirii coloniilor de căpuse în spaţiile verzi, tufişuri, pe sub arbori.

Doar 30% din bolnavii de Lyme îşi mai amintesc că au fost muşcaţi de căpuşă. Totuşi căpusa adultă poate fi vazută cu ochiul liber şi trebuie scoasă imediat iar nimfele arată ca un punct negru cât un varf de ac.

SFATURI:

Nu strângeţi căpuşa care v-a muşcat între degete pentru a nu pompa din conţinutul său intestinal, cu microbi, în sângele dumneavoastră.

Dacă aţi extras o căpuşă trebuie să consultaţi imediat un medic, mai ales dacă apar modificări la nivelul muşcăturii sau apar simptomele variate ale asa-numitei ,,gripe de vară" însoţită de dureri musculare, transpiraţii sau nas înfundat.

Un bun mijloc de prevenire este purtarea de încălţâminte închisă (nu vorbim de culoare, ci de izolarea labei piciorului - adidaşi ori bocanci, nu sandale sau papuci) şi de pantaloni lungi şi de tricouri şi bluze cu mânecă lungă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel