Mobilizare împotriva desființării TVR Cultural. Vezi câți români au semnat petiția online

tvr
tvr

Decizia adoptată vineri de către Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), care prevede desființarea canalului TVR Cultural și preluarea misiunii sale de TVR 2 şi TVR 3, nu este agreată de susținătorii postului. Aceștia s-au mobilizat împotriva măsurii și au postat în aceeași zi o petiție pe site-ul petitieonline.ro, documentul acumulând până în prezent peste 2.300 de semnături.

Inițiatorii petiției arată că "în conformitate cu hotărârea Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, nr. 106 din 10.08.2012, se propune o nouă structură «bazată pe fluxuri de producţie şi pe fluxuri economice reale şi simplificate»", după care ei atrag atenția că "în această nouă structură, canalul TVR Cultural nu va mai exista, el urmând să-şi înceteze emisia", scrie Mediafax.

În protestul susținătorilor TVR Cultural, promovat și pe rețelele de socializare, se amintește că "TVR Cultural a fost creat în 2002, având ca model postul franco-german Arte şi alte canale occidentale de cultură subvenţionate, adresându-se în pincipal publicului educat, doritor de cultură. La noi în ţară este singurul canal de acest gen. În România există o mulţime de lucruri stupide, vulgare, dăunătoare, iar numărul lor este în creştere. Totuşi...nu e prea mult să încercăm să distrugem chiar tot ce e bun?", se mai spune în această petiţie, care a acumulat până la ora difuzării acestei ştiri 2.317 semnături.

Conform programului de redresare economică a Televiziunii Române, adoptat vineri de Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), printre măsurile care vor fi implementate se regăsesște și încetarea emisiunilor posturilor TVR Info şi TVR Cultural, precum și preluarea misiunii departamentului TVR Interactiv de Direcţia Ştiri.

În urma raportului elaborat de Grupul de lucru şi Comisia de experţi subsecventă acestuia, care au elaborat programul de redresare economică a Televiziunii Române, s-a constatat că actuala structură a TVR generează "confuzie şi o repartizare nejudicioasă a oamenilor pe emisiuni ducând la o ineficienţă şi din punct de vedere creator, cât şi din punct de vedere al necesarului de producţie". Totodată, se arată că existenţa celor șapte direcţii şi a  celor 25 de departamente au condus la costuri salariale foarte mari din cauza numărului mare de funcții de conducere.

Potrivit programului de redresare economică a Televiziunii Române, în viitor vor funcționa cinci direcţii şi 10 departamente cu serviciile şi birourile aferente. Această structură este bazată pe fluxuri de producţie şi pe fluxuri economice reale şi simplificate în aşa fel încât cei care solicită producţia şi o difuzează controlează efectiv şi costurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel