Misterul avioanelor cargo care zboară de la Teheran la Moscova. Legătura cu Gardienii Revoluției: Sunt în poziții de a și decide politica, nu doar de o executa

Sursa Foto Captura Flight Radar
Sursa Foto Captura Flight Radar

O nouă alarmă vine pe axa Iran-Rusia. De altfel, în ultimele zile, serviciile secrete occidentale suspectează că există un ”parteneriat” între Teheran și Moscova pentru eludarea sancțiunilor impuse lui Putin de NATO pentru războiul provocat în Ucraina. 

Acest lucru reiese dintr-un flux anormal de zboruri de-a lungul celor două rute, cu avioane cargo pline de mărfuri semnalate de cel mai de încredere și cunoscut site de monitorizare, Flightradar24, dar și de toate celelalte sisteme de control al traficului din cer. Mulți spun că un flux atât de asiduu de zboruri nu a fost niciodată văzut.

Mișcarea de eludare a sancțiunilor

Potrivit site-ului de monitorizare aviatică, avioanele decolează de la Teheran și după aproximativ trei, jumătate sau patru ore, ele aterizează pe Aeroportul Internațional Domodedovo din Moscova. 

Aproape întotdeauna acestea sunt unele dintre cele mai mari avioane în circulație, Boeing 747. După cum a raportat publicația Il Giornale, ruta este acoperită și de numeroase aeronave de fabricație rusă, Ilyushin-76, cu funcția de transport strategic și multifuncțional concepută și pentru a furniza mașini grele în zone greu accesibile sau complet îndepărtate.

Folosirea sa este, de asemenea, în scopuri umanitare și știm că sancțiunile occidentale îngenunchează Rusia cu o blocare aproape totală a proviziilor și bunurilor din țările occidentale. Dar nu este vorba doar de aceasta, ci și mai presus de toate de ajutorul de război.

1. Sursa Foto... (boeing-787_47163200.jpg)

Descriere: Boeing 747 / Sursa foto: Youtube Boeing

Alături de compania rusă există și compania aeriană iraniană de marfă Fars Air Qeshm, cunoscută pentru legăturile sale cu Gardienii Revoluției sau Pasdaram.

Gardienii Revoluției reprezintă o organizație milițienească cu profundă credință ideologică care, potrivit sursei citate, se află în spatele  tuturor operațiunilor cu Moscova pentru a o ajuta să depășească dificultățile provocate de sancțiunile internaționale.

După cum spun cei bine informați, de zeci de ani acești Gardieni au fost foarte ”abili” și capabili să ocolească sancțiunile impuse, din diverse motive, țărilor asiatice.

Acesta este motivul pentru care acum s-ar fi pus din nou în acțiune: cine l-ar putea ajuta pe Putin în acest moment dificil în care sancțiunile și restricțiile impuse de NATO devin din ce în ce mai grele, dacă nu Gardienii Revoluției.

Rolul Iranului ar putea fi fundamental pentru ultimele faze ale războiului din Ucraina?

De altfel, Moscova are nevoie în special de echipamente noi pentru radiouri, motoare dar în general alte piese de război pe care Gardienii au reușit să le fabrice în companiile lor copiind atât ceea ce se face în Occident dar și inspirându-se de la maeștrii din domeniu, chinezii.

Școala duală i-a ajutat să devină autonomi astfel încât aceștia să reușească să ajute pe cei aflați în nevoie, astfel încât: ”Republica Islamică poate deveni o bancă de introducere a mărfurilor și materiilor prime de origine rusă pe piețele altor țări”, explică experții.

Care va fi contra-mișcarea occidentală și, dacă va exista, vom vedea în curând...

Despre Gardienii Revoluției

În peisajul cețos al politicii interne iraniene, ideile simpliste sunt adesea un substitut pentru analiză. Mulți analiști consideră că puterea este în întregime în mâinile mullahilor șiiți, că liderul suprem decide totul și că ”Gardienii Revoluției” - pasdaranii - sunt în proces de a ocupa toate pozițiile cheie în afaceri, publice și instituții private, iar acum în Guvern, potrivit Gale Academy.

Veteranii ”Gardienilor Revoluției” și un număr de organizații revoluționare (Basijis, Voluntarii Devotați; Jahad-e sazandegi, Jahadul Reconstrucției) numără câteva milioane și sunt în poziții de a decide politica, nu doar de a o executa.

Această nouă generație, care este probabil să ocupe scena centrală a politicii iraniene, nu este bine cunoscută în Occident.

Citește și: 

Putin, lui Erdogan, despre blocajul exporturilor din Ucraina: Cu medierea dvs, am mers înainte

Întâlnirea dintre președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și, respectiv, Recep Tayyip Erdogan, a avut loc la Teheran. Despre aceasta a relatat agenția de presă rusă Ria Novosti citată de Rai News, amintind că cei doi erau așteptați să poarte discuții pe teme de pe agenda bilaterală, precum și despre situația exporturilor de cereale. 

Prima întâlnire dintre Putin și Erdogan

”Ne consolidăm cooperarea în problemele de securitate internațională. Aducem o contribuție semnificativă la rezolvarea crizei iraniene", a spus Putin. ”Abordarea Moscovei cu privire la medierea Turciei pe coridoarele din Marea Neagră pentru a exporta cereale din porturile ucrainene este pozitivă”, a spus Erdogan.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel