Ministerul Sănătăţii: 500 milioane lei din PNRR, pentru modernizarea şi dotarea a 55 unităţi sanitare

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Ministerul Sănătăţii anunţă că peste 500 milioane de lei din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vor fi alocate pentru modernizarea şi dotarea a 55 de ambulatorii de specialitate din România. 

Potrivit unui comunicat, în urma evaluării celor 142 de cereri de finanţare a proiectelor de modernizare şi dotare a ambulatoriilor de specialitate din România au fost selectate, în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut, 55 de unităţi sanitare, cărora li se vor aloca 514 milioane de lei, fără TVA, bani europeni nerambursabili.

'Una din preocupările mele ca ministru al Sănătăţii este să dezvoltăm serviciile medicale ambulatorii, spitalizarea de zi şi medicina primară, cât mai accesibile pacienţilor, în comunităţile din care aceştia fac parte.

Conform indicatorilor din PNRR, în cadrul acestei investiţii obiectivul prevedea finanţarea a 30 de ambulatorii. În urma consultării cu reprezentanţii Comisiei Europene, am reuşit să dublăm numărul ambulatoriilor care vor primi finanţare nerambursabilă', a declarat ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, conform sursei citate. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătăţii va semna contractele de finanţare cu beneficiarii, urmând ca în această primăvară să demareze lucrările de execuţie, se mai arată în comunicat.

'Dezvoltarea socială şi dezvoltarea economică nu se pot întâmpla fără acces la servicii de sănătate şi fără un sistem de educaţie solid. Construim spitale şi secţii noi acolo unde este posibil şi încurajăm reabilitarea completă a clădirilor vechi care permit desfăşurarea corespunzătoare a activităţii medicale spitaliceşti în condiţii de siguranţă pentru pacienţi. Cât voi fi ministru al Sănătăţii voi fi partenerul şi susţinătorul reprezentanţilor din administraţia locală care au vocaţia construcţiei de obiective sanitare pentru locuitorii comunităţilor pe care le conduc', a mai transmis Rafila.

Printre obiectivele aprobate pentru finanţare se află: unitatea de asistenţă medicală ambulatorie din cadrul Spitalului George Emil Palade din Târgu Mureş, dezvoltarea infrastructurii medicale prespitaliceşti din mai multe spitale din ţară, dar şi din Bucureşti, printre care Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, Spitalului Clinic de boli infecţioase şi tropicale Dr. Victor Babeş, Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino, Spitalul Clinic de Copii Filantropia, Spitalul Clinic Sfânta Maria, Spitalul Clinic de Psihiatrie Profesor Doctor Alexandru Obregia.

De asemenea, alte obiective sunt: reabilitarea, extinderea şi modernizarea ambulatoriilor de la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, înfiinţarea unui compartiment RMN, SPA şi TIIP la Centrul medical de diagnostic, tratament şi recuperare (CMDTR), extinderea şi dotarea cabinetelor din ambulatoriile de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, lucrări de reabilitare, modernizare, extindere si dotare Ambulatoriu Integrat al Institutului de Psihiatrie SOCOLA Iaşi, dezvoltarea infrastructurii Ambulatoriul Integrat al Spitalul Militar de Urgenţă 'Dr. Alexandru Augustin' Sibiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel