O „minge de foc“ a tranzitat cerul Americii de Nord / VIDEO

O „minge de foc“ a tranzitat cerul Americii de Nord / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O „minge de foc“ a tranzitat cerul Americii de Nord / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Locuitorii din Massachusetts, New Hampshire, Maine, New York și chiar Quebec au văzut o „minge de foc“ masivă care a tranzitat cerul Vermontului.

Cercetătorii NASA susțin că meteorul a avut o viteză de 42.000 de mile pe oră înainte de a se dezintegra la aproximativ 30 de mile deasupra mării. Mai mulți locuitori de pe coasta de est au raportat că au văzut o minge de foc albă cu o coadă verzui-gălbuie în spatele ei. Locuitorii din Vermont au raportat că au auzit o explozie. Mingea de foc ar fi eliberat 440 de kilograme de TNT după călătoria sa prin atmosferă. Acest lucru a indicat faptul că meteorul cântărea aproximativ 10 kilograme și avea un diametru de aproximativ 15 centimetri.

După ce au auzit explozii puternice în timp ce meteorul a tranzitat cerul, organizațiile de știri din Vermont au raportat că au primit zeci de telefoane de la cititori și telespectatori. Potrivit Burlington Free Press, unii internauți au comparat zgomotul meteorului cu cel al unui poligon de tragere.

Potrivit NASA, unda de șoc a fost cauzată de „fragmentarea meteorilor”, care a avut loc ca urmare a frecării pe care a întâlnit-o în atmosferă. Meteorul de mărimea unei mingi de bowling a călătorit prin atmosferă de aproximativ 55 de ori viteza sunetului, precizează ScienceTimes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel