Memorandumuri România-Franța: 4 corvete, modernizarea fregatelor Regele Ferdinand şi Regina Maria

Mihai Daraban
Mihai Daraban

În cadrul evenimentului organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României s-au semnat două Memorandumuri între România și Franța.

Memorandumurile semnate între România şi Franţa respectiv între GICAN şi Patromil şi între Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa.

În cadrul seminarului organizat, miercuri, la CCIR, au fost semnate două Memorandumuri între România și Franța, care au în plan construirea a 4 corvete multifuncţionale noi şi modernizarea fregatelor Regele Ferdinand şi Regina Maria.

Printre cei prezenți la eveniment au fost Excelenţa Sa Michèle Ramis, ambasadoarea Franţei în România, precum şi reprezentanţi ai industriei de apărare din cele în două ţări.

Preşedinte Camerei de Comerţ şi Industrii a României, Mihai Daraban a declarat: ”Am ţinut neapărat ca acest eveniment să aiba loc aici pentru că noi suntem susţinători ai dezvoltării industriei private de armament. Şantierele navale româneşti trebuie să iasă pe piaţa internaţională, să ieşim din acea paradigmă că suntem ultimii, trebuie să avem un brand românesc. Guvernul şi Parlamentul trebuie să fie atente la modul de desfăşurare a licitaţiilor şi la transferul de tehnologie către partea română. Odată ce vor fi bine pregătite, şantierele navale româneşti pot ieşi pe piaşa internaţională şi pot participa la licitaţii”.

Macron, propunere pentru o relație mai solidă cu România

Ambasadoarea Franţei în România, Excelența Sa Michèle Ramis, a spus că parteneriatele semnate întăresc şi revitalizează industria de apărare din România.

„Armata română a lansat mai multe programe de achiziţii, iar noi nu vrem o relaţie de client-furnizor, ci de parteneri. Preşedintele Macron a propus o relaţie mai solidă pentru a lega Romania de o Europa puternică şi pentru a acţiona împreună împotriva ameninţărilor”, a declarat  Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România.

În mesajul pe care l-a transmis Ministerul Economiei prin Secretarul de stat, Ioan Radu s-a subliniat că ”în cadrul privatizării industriei de apărare, programele navale înregistrează întârzieri.”

Mihai Fiorentina, ministrul Apărării Naționale, a transmis printr-un reprezentant, că prin Planul de Înzestrare al Armatei Române pentru perioada 2017-2026 există 8 programe concrete referitoare la modernizarea sistemului de apărare şi industrei de armament.

Grupul industrial francez Naval Group este specializat în proiectarea şi construcţia de nave militare şi doreşte să găsească  cât mai mulţi parteneri români pe care să-i antreneze în programele lor.

GICAN este organizaţia care înglobează industriile de construcţie navală din Franţa.

[citeste si]

Franţa nu este singura ţară interesată de construirea celor 4 corvete multifuncţionale.

Olandezii de la Damen Shipyards Group se numără printre favoriţii acestei curse care înseamnă şi modernizarea industrei de apărare, dar şi câteva miliarde de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel