Urmărește emisiunea live


Marea Britanie îi interzice ambasadorului rus să intre în clădirea parlamentului

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Andrei Kelin, urmează să fie interzis în Parlamentul din Westminster „până la o nouă notificare”, potrivit unui mesaj transmis de Președintele Camerei Comunelor în această dimineață.

Interdicția, care se aplică și tuturor celorlalți diplomați și oficiali ruși acreditați din Regatul Unit, funcționează informal de când Rusia și-a început invadarea Ucrainei în februarie, dar acum a fost confirmată și în scris.

Nota pentru parlamentari de la Sir Lindsay Hoyle și Lord McFall spune:

„În calitate de reprezentant acreditat oficial al guvernului rus, ambasadorul nu va fi primit în clădirea Parlamentului până la o nouă notificare.”

E-mailul a fost însoțit de o notă de orientare a Ministerului de Externe pentru cei 265 de parlamentari și 154 de colegi, recent interziși de Moscova să intre în Rusia.

„Anticipăm că dacă o persoană sancționată va solicita o viză pentru Rusia, aceasta ar fi refuzată, iar dacă ar ajunge la graniță ar fi împiedicată să intre în Rusia și deportată cât mai curând posibil.”, se arăta în notă.

De asemenea, nu se recomandă călătoriile în zonele aflate sub „control sau influență” rusești, inclusiv în Belarus, Transnistria, Crimeea, de-a lungul graniței Armenia/Azerbaijan și în regiunea ocupată Donbas din Ucraina, se mai arată în notă, potrivit The Guardian.

Fostul director al Forţelor Speciale Britanice, avertisment: Marea Britanie să se pregătească de război

Fostul director al Forţelor Speciale Britanice, generalul Sir Adrian Bradshaw, a avertizat că Marea Britanie trebuie să se pregătească de război. 

Avertismentul acestuia a venit la scurt timp după ce noul şef al Armatei Britanice, generalul Sir Patrick Sanders, a declarat că "trupele trebuie să fie pregătite pentru a lupta în Europa din nou". 

"Da, are perfectă dreptate. Scopul este ca, pregătindu-ne corect pentru război, construind mijloace defensive solide, să împiedicăm războiul din a avea loc. Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a arătat că este pregătit să înfrunte riscul declanşării unui război deschis în Europa. Face asta deja în Ucraina, cu consecinţe teribile. Trebuie să ne asigurăm că nu vede vreo oportunitate să lanseze ceva împotriva NATO, ceva ce ar fi în avantajul său. Nu trebuie să ne deschidem în niciun fel. Ceea ce general Sanders spune este ceea ce liderii militari spun de 1000 de ani: dacă vrei pace, pregăteşte-te de război!", a punctat Bradshaw, citat de The Guardian. 

 

Boris Johnson îndeamnă aliaţii Ucrainei să o susţină ferm, dacă nu vor să vadă răul cum triumfă

Aliaţii Ucrainei trebuie să sprijine Kievul ferm şi pentru o lungă perioadă de timp dacă nu vor să vadă "agresiunea" triumfând în Europa cum nu s-a mai întâmplat de la Al Doilea Război Mondial, spune premierul britanic, Boris Johnson.

Ţările care sprijină Ucraina în faţa invaziei ruse trebuie să-şi păstreze calmul şi să se asigure că Kievul are "rezistenţa strategică pentru a supravieţui şi, în cele din urmă, a învinge", a scris el într-un articol de opinie publicat de Sunday Times. Boris Johnson a efectuat vineri o vizită surpriză în capitala Ucrainei, la o zi după zi după aceea a liderilor francez, german, italian şi român care acolo şi-au oferit sprijinul pentru candidatura Kievului la Uniunea Europeană.

La Kiev, premierul britanic i-a oferit preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, intensificarea ajutorului militar britanic pentru a-i ajuta trupele să lupte împotriva forţele ruse. "Timpul este un factor crucial astăzi", a subliniat Boris Johnson într-un lung articol de opinie lung postat pe site-ul jurnalului sâmbătă seara. "Totul va depinde de modul în care Ucraina îşi poate întări capacitatea de a-şi apăra teritoriul mai repede decât îşi poate reînnoi Rusia capacitatea de atac. Sarcina noastră este să oferim timp părţii ucrainene", a spus el. Pentru aceasta, el a prezentat un plan în patru puncte de "continuă finanţare şi asistenţă tehnică" acordate Kievului, care, în opinia sa, ar trebui menţinut "în anii următori" şi posibil extins.

Boris Johnson a avertizat deja că conflictul ar putea dura până la sfârşitul anului viitor, în timp ce oficialii ucraineni continuă să solicite NATO mai mult sprijin militar şi logistic. După ce au eşuat în cucerirea Kievului pe fondul invaziei lansate la 24 februarie, trupele ruse îşi concentrează ofensiva în sud şi est. În timp ce Occidentul a adoptat o serie de sancţiuni economice fără precedent împotriva companiilor şi personalităţilor ruse apropiate Kremlinului, multe ţări se tem că o persistenţă a conflictului va exacerba dificultăţile economice globale, în special inflaţia şi penuria. În pofida unui nivel al inflaţiei nemaiîntâlnit de 40 de ani şi creşterii preţurilor la carburanţi în Regatul Unit, Boris Johnson a subliniat că preocupările economice nu ar trebui să ducă la o soluţionare grăbită a conflictului. A permite preşedintelui rus Vladimir Putin să păstreze teritoriile cucerite în Ucraina nu ar contribui la o lume mai paşnică, potrivit acestuia. Dimpotrivă, "o astfel de mascaradă ar fi cea mai mare victorie a agresiunii în Europa de la cel de-Al Doilea Război Mondial", a mai scris premierul britanic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel