Legiști, raport șocant. Ce au descoperit în primele 26 de victime din Colectiv

Primele analize toxicologice, efectuate pe primele 26 de victime ale incendiului Colectiv, arată rezultate înfiorătoare. Legiștii au dat publicității primele rezultate. 

Potrivit acestora primii 26 de morți în urma incendiului din club Colectiv aveau în sânge concentraţii de monoxid de carbon şi acid cianhidric în doză toxică, iar 18 dintre ei aveau concentraţii peste valorile letale.

Iată precizările INML, potrivit Digi24

"În urma analizelor toxicologice efectuate în Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti privind cele 26 de cazuri de deces la faţă locului în evenimentul de la Clubul Colectiv din dată de vineri 30.10.2015 putem să aducem următoarele informaţii pentru opinia publică:

1. Pe lângă leziunile postcombustionale (arsuri) analizele toxicologice efectuate până în prezent arată că toate victimele prezintă concentraţii în sânge de monoxid de carbon şi acid cianhidric în doză toxică, 18 dintre victime prezentând concentraţii peste valorile letale.

2. Toate victimele au fost expuse în grad diferit la concentraţii ridicate de funingine, aerosoli şi gaze toxice generate în incendiu, între care monoxidul de carbon şi acidul cianhidric sunt dovedite că prezente

3. În aceste tipuri de incendii rezultă însă şi alte tipuri de substanţe toxice: poliuretanul (ex. bureţi folosiţi în antifonare, etc.) şi poliacrilonitrilul (ex. fibre folosite la etansarea racordurilor de ţeavă) generează acid cianhidric şi izocianati, oxizi de azot, oxizi de sulf, policlorura de vinil (ex. plastice de orice fel) generează hipoclorit, acid clorhidric, acid fluorhidric, cauciucul generează hidrogen sulfit, acroleină, aldehide, benzen, fenoli, bioxid de sulf, etc. Pentru punerea în evidenţă în corpul decedaţilor a prezenţei posibile a acestor substanţe continuăm investigaţiile toxicologice.

4. La toate substanţele enumerate mai sus efectele toxice se manifestă imediat, că urmare a acţiunii directe, dar multe dintre aceste substanţe determina în corpul uman şi manifestări toxice la distanţă în timp faţă de expunerea iniţială ceea ce face că multe dintre persoanele care se află internate în spital să prezinte o patologie combinată postcombustionala şi toxică".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel