Leac pentru diabet. Legumele care te ajută să ții glicemia sub control

Un nou studiu demonstrează cum consumul de ciuperci ajută la menținerea sub control a glicemiei. Acest rezultat este un pas important în gestionarea diabetului și altor boli metabolice precum obezitatea. 

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania au studiat efectele ciupercilor comune Champignon (Agaricus bisporus) ca prebiotice. 

Prebioticele sunt un tip de fibre nedigerabile aflate în compoziția unor alimente, care odată ajunse în intestin hrănesc și susțin dezvoltarea bacteriilor benefice, numite probiotice. 

Într-un studiu pe șoareci, oamenii de știință au reușit să afle modul în care ciupercile albe champignon modifică flora intestinală, conducând în cele din urmă la îmbunătățirea nivelului de glucoză în sânge. Rezultatele au fost publicate în Journal of Functional Foods. 

Ciupercile influențează microbiomul intestinal

Dr. Margherita Cantorna și echipa ei au testat două grupuri de șoareci: unul cu microbiom intestinal obișnuit, iar celălalt fără microbiom intestinal. Cercetătorii au hrănit toți șoarecii cu câte o porție zilnică de ciuperci, echivalentul unei porții de ciuperci pentru oameni. 

Astfel, autorii au observat că șoarecii cu microbiom intestinal au experimentat schimbări benefice la nivelul probioticelor. Intestinele lor au produs mai mulți acizi grași cu catenă scurtă, implicați în controlul glicemiei. 

Constatările sugerează că ciupercile albe ar putea fi folosite la alimente prebiotice pentru a gestiona diabetul, datorită rolului pe care îl au în controlul glicemiei, relatează Medical News Today. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel