Jens Stoltenberg (NATO) vine în România. Vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu alături de Klaus Iohannis

Sursă foto: Facebook Jens Stoltenberg
Sursă foto: Facebook Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va veni, vineri, 11 februarie 2022, în România.

Preşedintele Klaus Iohannis vizitează, vineri, împreună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, se vor întâlni cu militarii dislocaţi la bază, iar apoi vor susţine o conferinţă de presă comună.

Elemente de tehnică militară ale detaşamentului SUA care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar au ajuns la baza de la Mihail Kogălniceanu.

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acţiona cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialităţi din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

Pentagonul a transmis săptămâna trecută că 1.000 de militari americani vor fi repoziţionaţi din Germania în România, potrivit Agerpres. 

Iohannis: Am fost direct implicat în efortul național pentru consolidarea prezenței aliate în România și în regiunea Mării Negre

Președintele Klaus Iohannis a făcut, joi, o vizită la Brigada Multinațională Sud-Est a NATO, conform Administrației Prezidențiale. Președintele a fost însoțit de ministrul Apărării, Vasile Dâncu.

'Îmi face plăcere să revin astăzi la Craiova și să fiu din nou alături de militarii Brigăzii Multinaționale Sud-Est, cea de-a doua unitate operațională a NATO înființată pe teritoriul țării noastre, după ce, în octombrie 2017, am vizitat această structură împreună cu Secretarul General al NATO, domnul Jens Stoltenberg.

Încă de la începutul primului meu mandat de Președinte al României, am fost direct implicat în efortul național pentru consolidarea prezenței aliate în România și în regiunea Mării Negre. Astfel, în urma eforturilor noastre intense și consecvente la nivel politico-diplomatic, pe care le-am coordonat personal îndeaproape, am reușit să obținem consacrarea la nivelul Alianței a realității că securitatea regiunii Mării Negre este parte integrantă și esențială a securității euroatlantice.

În plan concret, în ultimii 7 ani, acest efort se reflectă într-o serie de rezultate remarcabile din punct de vedere diplomatic și militar. În 2015, am înființat, la București, Unitatea NATO pentru Integrarea Forțelor și Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est, structuri care constituie o parte importantă a măsurilor de reasigurare, iar ulterior de descurajare și apărare pe Flancul Estic.

De altfel, după anexarea ilegală de către Rusia a Peninsulei Crimeea, am început un proces amplu și complex de adaptare politică și militară a NATO la un mediu de securitate marcat de noi provocări și de comportamentul tot mai agresiv al Rusiei în regiune. Iar România a fost profund angajată în aceste demersuri (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel