Ioana Constantin, veste bună pentru IMM-urile din România: Sprijin de 358 milioane de euro, aprobat de Comisia Europeană

Foto: Facebook Ioana Constantin
Foto: Facebook Ioana Constantin

Ioana Constantin (PMP) vine cu o veste bună pentru IMM-urile din România.

"O veste bună pentru IMM-urile din România: Comisia Europeană a aprobat o schemă de 358 milioane de euro pentru sprijinirea IMM-urilor românești afectate de pandemie. IMM-urile din UE produc aproape 60% din PIB-ul Uniunii Europene și reprezintă peste 65% din toate locurile de muncă din sectorul privat. La finalul anului trecut, mai bine de 60% dintre IMM-urile românești și-au redus puternic activitatea, s-au luptat pentru supraviețuire și pentru a-și păstra angajații.

Dacă măcar de data asta statul român este capabil să gestioneze acest program, cca 4.000 de firme pot beneficia de subvenții pentru activitățile productive. Puțin, infim, comparativ cu efectele pandemiei, dar este un start. Guvernul are obligația ca în perioada următoare să sprijine firmele românești pentru ca acestea să își continue activitatea, dar și pentru a proteja locurile de muncă.

Mediul de afaceri autohton trebuie sprijinit și respectat, așa cum fac toate statele puternice și demne", transmite Ioana Constantin.

*** 

Comisia Europeană a aprobat miercuri o schemă de ajutor, în valoare de 358 milioane de euro (1,772 miliarde de lei), lansată de autorităţile române pentru a sprijini IMM-urile afectate de pandemia de COVID-19 şi de restricţiile pe care Guvernul român a trebuit să le implementeze pentru a limita răspândirea virusului, informează un comunicat al Executivului comunitar.

Măsura a fost aprobată în conformitate cu Cadrul temporar privind ajutorul de stat.

Conform schemei, sprijinul public va lua forma subvenţiilor directe pentru investiţii în activităţi productive, de până la maximum un milion de euro (4.934,3 lei) per beneficiar.

De această schemă pot beneficia IMM-urile active în sectoarele afectate în mod special de pandemie, cum ar fi industria prelucrătoare, construcţiile, comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, transportul şi depozitarea.

Pentru a fi eligibile, companiile trebuie să fi fost înfiinţate în România până la 31 decembrie 2018 şi să fi înregistrat profituri operaţionale pe parcursul anului 2019. De această schemă ar urma să beneficieze 4.000 de companii.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar privind ajutorul de stat: sprijinul nu va depăşi limita per beneficiar, iar ajutorul va fi acordat cel târziu până la 31 decembrie 2021.

Executivul comunitar a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia perturbările grave în economia unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFEU) şi condiţiile Cadrului temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura conform normelor UE privind ajutoarele de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel