Urmărește emisiunea live


Infarctul miocardic mortal are mai mare mai mare probabilitate de a se produce lunea. Iată care sunt cauzele

Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Munca, programul și stilul de viață sunt strâns legate de sănătatea noastră. Se pare că atacurile de cord grave au mai multe șanse să apară la începutul săptămânii de lucru, în special lunea.

Acest lucru a fost concluzionat de un studiu prezentat la conferința anuală a Societății Britanice de Inimă.

De asemenea, duminica, incidența infarctului miocardic STEMI (cel mai periculos tip de infarct) este mai mare decât în ​​restul săptămânii, potrivit 20minutos.es.

Autorii studiului au subliniat că este necesar să se afle ce anume face anumite zile ale săptămânii mai periculoase în acest sens, deși există deja câteva dovezi anterioare care sugerează că riscul de infarct mortal este legat de niveluri crescute ale hormonilor de stres, cum ar fi cortizolul.

Se știa deja că atacurile de cord sunt mai frecvente iarna și la primele ore ale dimineții. Același lucru este valabil și în cazul accidentelor vasculare cerebrale. În mod similar, unele studii au constatat că riscul de accident cardiovascular letal crește în zilele în care se schimbă ora, deoarece somnul este tulburat.

Astfel, cardiologul Jack Laffan, unul dintre autorii studiului, a subliniat: „cauzele sunt probabil condiționate de mai mulți factori, dar pe baza a ceea ce știm din studiile anterioare, este rezonabil să presupunem un mecanism circadian”, a spus cardiologul Jack Laffan.

VEZI ȘI: O genă, implicată în riscul de a face infarct. Detalii despre FHL5

O genă ar fi implicată în riscul de a face infarct, potrivit unui nou studiu.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Virginia, Statele Unite, a descoperit o genă cu un rol crucial în determinarea riscului de boli grave ale sistemului vascular, cum ar fi infarctul miocardic, anevrismele mortale și bolile coronariene. Această descoperire reprezintă un pas înainte în cercetarea cauzelor care stau la baza unui spectru larg de afecțiuni serioase, inclusiv ateroscleroza, scrie Ziarul de Iași.

"Prin studierea unui reglator cheie prezent în peretele vaselor inimii, descoperim o colecție de interacțiuni moleculare care pot explica de ce anumite persoane prezintă un risc mai mare de a dezvolta boli vasculare comune", a declarat cercetătorul principal Clint L. Miller de la Centrul pentru genomică în Sănătate Publică al UVA și Departamentele de Biochimie și Genetică Moleculară și Științe ale Sănătății publice.

"Sperăm că aceste cunoștințe vor oferi oportunități de a trata boala înainte ca aceasta să ducă la evenimente clinice care pun viața în pericol", a mai spus acesta.

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/o-gena-implicata-in-riscul-de-a-face-infarct-detalii-despre-fhl5_918485.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel