Helen Mirren, Elton John și J.K. Rowling, printre marile personalități care au transmis câte un omagiu în memoria suveranei care a inspirat lumea muzicii şi a filmului

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Actori şi muzicieni de renume internaţional i-au adus un ultim omagiu reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a încetat din viaţă joi, la vârsta de 96 de ani, după 70 de ani de domnie, relatează agenţiile AFP şi DPA.

Actriţa britanică Helen Mirren, care a câştigat un premiu Oscar după ce a interpretat-o pe suverana britanică în filmul "The Queen" (2006), s-a declarat "mândră că este o "elisabetană".

"Plângem o femeie care, cu sau fără coroană, a fost întruchiparea nobleţei", a spus ea.



Cântăreţul Elton John, care deţine o locuinţă somptuoasă în apropiere de Castelul Windsor, s-a declarat "profund întristat" de vestea decesului reginei.

"Ea a fost o sursă de inspiraţie şi a condus ţara prin unele dintre momentele sale cele mai sumbre cu graţie, simţ al moralităţii şi o adevărată căldură binevoitoare", a scris artistul pe Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elton John (@eltonjohn)

"Regina Elisabeta a fost o parte foarte importantă a vieţii mele încă din copilărie şi îmi va lipsi enorm", a adăugat el.

Cântăreţul a fost înnobilat de regină în 1998, la câteva luni după ce a interpretat piesa "Candle in the wind" la funeraliile prinţesei Diana.

"Dumnezeu s-o binecuvânteze pe Elisabeta a II-a. Odihnească-se în pace. Trăiască regele", a declarat sobru Paul McCartney, fost membru al trupei The Beatles, la rândul lui înnobilat de regina Elisabeta a II-a.

Mick Jagger, liderul eternului rival al grupului The Beatles, trupa The Rolling Stones, a salutat memoria unei regine care a fost o prezenţă constantă "de-a lungul întregii (sale) vieţi".

"În copilăria mea, îmi amintesc că am urmărit momentele importante ale căsniciei sale la televizor. Mi-o amintesc drept o tânără frumoasă, care a devenit bunica iubită a naţiunii", a spus el.

Fostul solist al formaţiei Black Sabbath, Ozzy Osbourne, supranumit "Prinţul întunericului", a declarat că regretă decesul celei care a fost "cea mai mare regină a noastră".

"Cu inima grea, spun că simplul gând la o Anglie fără regina Elisabeta a II-a este devastator", a transmis artistul.

Daniel Craig, vedeta din saga "James Bond", a subliniat că regina va fi "profund regretată". Actorul a participat la un videoclip în care Elisabeta a II-a a acceptat să apară, cu ocazia ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

Fosta "Posh Spice" de la Spice Girls, Victoria Beckham, a scris într-un mesaj pe Twitter că ziua de joi a fost o zi tristă "pentru întreaga lume".

"Sunt profund întristată de moartea iubitei noastre regine, Majestatea Sa Regina. Va rămâne în memoria noastră pentru loialitatea şi devotamentul său de neclintit", a declarat ea.

Marele maestru internaţional al musicalurilor, Andrew Lloyd Webber, a declarat că regina a fost "un pilon constant, nu doar pentru Regatul Unit, ci şi pentru iubitul său Commonwealth".

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, autoarea seriei literare "Harry Potter", a declarat că regina Elisabeta a II-a "îşi merită odihna".

"Şi-a făcut datoria faţă de ţară până în ultimele sale ore de viaţă şi a devenit un simbol constant şi pozitiv al Marii Britanii în întreaga lume", a scris autoarea pe Twitter.

În Statele Unite, Paris Hilton, moştenitoarea imperiului hotelier Hilton, a salutat "una dintre cele mai mari surse de inspiraţie".

Alte personaje mondene, precum familia Kardashian, au lăudat calităţile suveranei britanice.

"Prezenţa constantă a reginei mi-a oferit întotdeauna un sentiment de linişte şi pace", a declarat Khloé Kardashian.

"Plină de graţie, devotată, elegantă, de neuitat. Astăzi şi pentru totdeauna, ne amintim de ea ca de unul dintre cei mai buni lideri pe care i-a cunoscut vreodată lumea noastră", a spus mama sa, Kris Jenner.

Chiar şi personajele fictive, care au avut o legătură cu regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, s-au alăturat ploii de omagii aduse regretatei suverane. Contul de Twitter al ursuleţului Paddington, personaj legendar din literatura britanică pentru copii, care a apărut pe ecran alături de regină într-un videoclip realizat cu ocazia aniversării celor 70 de ani de domnie, a publicat următorul mesaj: "Doamnă, vă mulţumesc pentru tot", notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel