Guvernul va reduce numărul angajaţilor MIPE, în urma reorganizării

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Numărul angajaţilor Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene a fost redus de la 2.343 la 2.166, în baza reorganizării aprobate joi de Guvern, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

'Continuă procesul de reorganizare la nivelul Guvernului pentru eficientizarea cheltuielilor bugetare. Astăzi, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat rezultatele acestui proces. După reorganizare, numărul angajaţilor din cadrul ministerului este redus de la 2.343 la 2.166. Aşadar, au fost desfiinţate 177 de funcţii publice vacante, iar per total posturile de conducere s-au redus de la 12% la 8% din totalul angajaţilor şi funcţiilor prezente în organigrama MIPE', a declarat Constantin, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria. 

Ce a mai anunțat Mihai Constantin

Premierul vietnamez Pham Minh Chinh va efectua o vizită oficială în România, în perioada 20 - 22 ianuarie, urmând să fie primit, luni, la Palatul Victoria, de prim-ministrul Marcel Ciolacu, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

'O premieră pentru Cabinetul condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu - prima vizită oficială pe care o primeşte Executivul curent, la Palatul Victoria, şi va avea loc în intervalul 20 - 22 ianuarie. Luni, la un nivel de vizită oficială, cu protocolul aferent, vom fi gazdele vizitei unei delegaţii conduse de prim-ministrul vietnamez Pham Minh Chinh, delegaţie din care fac parte miniştrii investiţiilor, comerţului, educaţiei, ministrul ştiinţei şi tehnologiei şi guvernatorul Băncii Naţionale de la Phenian', a precizat Mihai Constantin, la finalul şedinţei Executivului.

Primirea oficială a delegaţiei va avea loc luni, ocazie cu care va avea loc un forum economic bilateral şi vor fi semnate mai multe documente puse în cadru de un memorandum de cooperare economică şi culturală, aprobat joi în şedinţa de Guvern.

Guvern: Creştere medie de 30% a salariilor pentru directorii şi directorii adjuncţi ai unităţilor de învăţământ, în luna ianuarie

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi o hotărâre prin care sunt stabilite salariile de bază pentru funcţiile de conducere din unităţile de învăţământ, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin. 'Se elimină inechităţile salariale în ceea ce priveşte funcţiile didactice de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar, respectiv director, director adjunct, contabil-şef, secretar-şef cu nivel de studii superioare.

Principiul stabilit pentru funcţiile didactice de conducere este acela că salariile de bază ale acestor funcţii să fie peste nivelul maxim al salariilor de bază de execuţie cu dirigenţie. În acest an, pentru director şi directori adjuncţi, faţă de salariul brut din decembrie 2023, creşterea brută medie totală va fi de peste 36% din care creşterea brută medie în luna ianuarie va fi de 30 de procente. La această creştere se adaugă sporul de suprasolicitare neuropsihică de 10 procente, iar, după caz, se poate acorda şi gradaţia de merit în valoare de 25%', precizat Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la finalul şedinţei de Guvern. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, luni, referindu-se la salariile din învăţâmânt, că acestea vor înregistra, în medie, o creştere peste 50% în perioada iunie 2023 - iunie 2024.

'O să dau doar câteva exemple, că poate sunt de interes. Am vorbit despre creşterea salariilor personalului din învăţământ. Ştim că salariile au crescut, în medie, cu între 25 şi 30% anul trecut, anul acesta vor creşte, tot aşa, pe medie, cu 20%. Asta înseamnă că între iunie 2023 - iunie 2024 avem o creştere, per total, de peste 50% în medie, în învăţământ.

În cazul directorilor, creşterea, raportată la luna decembrie, începând cu 1 ianuarie este de aproximativ 30%. În iunie, creşterea, pe medie, tot aşa, sare undeva la 36%, vorbim despre creşteri importante', a afirmat ministrul în cadrul unei întâlniri cu directorii unităţilor de învăţământ din Prahova. Deca a explicat că un director de unitate de învăţământ grad I va putea câştiga în iunie 2024 un salariu brut de 11.484 de lei, fără a lua în calcul alte sporuri, iar un director de unitate de învăţământ grad II va ajunge la un salariu brut de 11.812 lei la care se pot adăuga diferite sporuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel