Germania face buncăre și adăposturi rezistente la bombe. Pregătire masivă pentru un atac al Rusiei

Foto: Unspalsh
Foto: Unspalsh

Șeful agenției de protecție civilă spune că țara nu este pregătită pentru un conflict și face apel la modernizarea urgentă a adăposturilor din perioada Războiului Rece.

Germania intenționează să își extindă rapid rețeaua de buncăre și adăposturi anti-bombă, în contextul îngrijorărilor privind un posibil atac din partea Rusiei în următorii patru ani, scrie The Guardian.

Ralph Tiesler, șeful Oficiului Federal pentru Protecție Civilă, a declarat că Germania nu este pregătită corespunzător pentru un conflict major și a cerut modernizarea urgentă a infrastructurii de apărare civilă, inclusiv reabilitarea adăposturilor din perioada Războiului Rece și transformarea spațiilor subterane existente în adăposturi funcționale.

În prezent, doar 580 din cele aproximativ 2.000 de buncăre existente sunt operaționale, oferind adăpost pentru doar 0,5% din populația Germaniei. Prin comparație, Finlanda are spațiu de protecție pentru 85% din cetățenii săi.

CITEȘTE ȘI                -              Rusia a dus camioane cu trupurile a 1.200 de soldați ucraineni la granița cu Ucraina. Kievul amână primirea cadavrelor / video

Tiesler cere implicarea directă a cetățenilor

 

Tiesler a subliniat că este nevoie urgentă de investiții, estimând costuri de cel puțin 10 miliarde de euro în următorii patru ani și 30 de miliarde în următorul deceniu, fonduri care ar putea proveni din suspendarea frânei datoriei adoptată recent de parlamentul german.

Pe lângă infrastructura fizică, Tiesler a evidențiat nevoia de îmbunătățire a sistemelor de avertizare, aplicațiilor mobile și semnalizării, pentru ca populația să știe unde să se adăpostească în caz de urgență.

De asemenea, el a îndemnat cetățenii să se implice direct, prin constituirea de rezerve de apă și alimente pentru cel puțin 72 de ore – ideal 10 zile – și a propus introducerea unui serviciu de protecție civilă, obligatoriu sau voluntar, pentru a crește reziliența națională.

„Apelul nostru este: acumulați suficiente provizii pentru 10 zile, dacă este posibil. Dar chiar și o aprovizionare pentru cel puțin 72 de ore ar fi de mare ajutor. Acest lucru poate fi folosit pentru a acoperi întreruperile minore din viața de zi cu zi”, a precizat Tiesler.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]
pixel