EXCLUSIV  HAOS în trafic. Gabor Sandor, Ministerul Transporturilor, vorbește despre TREI PAȘI MAJORI. ”Atunci vom câștiga cu toții” VIDEO

Este știut faptul că siguranța rutieră este în cea mai mare parte influențată de modalitatea fiecărui participant de a acționa și de a reacționa în anumite împrejurări din trafic. Siguranța în trafic nu depinde numai de nivelul de educație rutieră, ci și de atitudinea participanților de drum.

Invitat la dezbaterea găzduită de DC News, ”Haos în trafic, mii de morți pe șosele! Siguranța rutieră, problemă majoră în România”, Secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Gabor Sandor, a subliniat la rându-i, că în mare parte siguranța rutieră depinde de comportamentul nostru.

Siguranța rutieră depinde și de comportamentul nostru dar este și un „factor sum” al manifestărilor noastre. Și în consecință, pentru a ajunge la un grad de siguranță mai rezonabil, viabil, care să ne permită un trai mai bun sau manifestări mai confortabile și în trafic, nu ar însemna altceva decât aceea de a face trei pași majori.

Gabor Sandor: "Există reguli, cum ne-a învățat Ștefan Cel Mare: să avem o strategie corectă și să respectăm cu sfințenie regulile de joc"

Primul pas să conștientizăm că lucrurile nu sunt ceea ce par a fi la prima vedere în trafic și că se pot întâmpla uneori chiar și lucruri inimaginabile. Al doilea este acela de responsabiliza vizavi de lucrurile care ni se întâmplă în trafic și să avem credința că avem puterea de a le schimba. Al treilea pas major ar fi interiorizarea regulilor care guvernează acest joc, pentru că de fapt este ca un joc. Exista reguli, cum ne-a învățat Ștefan Cel Mare: pentru a câștiga un război trebuie să avem o strategie corectă, ca și mod de gândire, și să respectam cu sfințenie regulile de joc, și atunci vom câștiga cu toții. Esențial este ca la sfârșitul anului 2030 să nu avem mai mult de 800 de morți pe șosele”, a concluzionat Secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Gabor Sandor.

Statistica accidentelor de circulație în ultimii 3 ani

Conform datelor extrase din bazele de date ale Direcției Rutiere și prezentate de Poliția Română, evoluția accidentelor grave, înregistrate în primele 7 luni ale anilor 2019, 2020 și 2021 este următoarea:

2019 - 4.421 de accidente soldate cu decesul a 894 de persoane şi rănirea gravă a altor 4.200.

2020 - 3.637 de accidente soldate cu decesul a 812 de persoane şi rănirea gravă a altor 3.344.

2021 - 2.586 de accidente, soldate cu decesul a 932 de persoane şi rănirea gravă a altor 2.004.

De altfel, România, cu o populație de 19,1 milioane de locuitori, are cel mai mare număr de morți în accidente rutiere raportat la populație: 85 de morți la un milion de locuitori. Pe locul 2 se află Letonia - 73 de morți la un milion de locuitori, iar pe 3 Bulgaria - 67 de morți la un milion de locuitori.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel