Starea uneia dintre cele 12 victime înregistrate după furtuna de duminică seara este gravă, un bărbat, de 23 de ani, celelalte 11 persoane fiind stabilizate, cu leziuni ce nu le pun viaţa în pericol.
În prezent, doar şapte victime mai sunt internate, pentru supraveghere, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Oradea.
"În UPU am primit un total de 12 victime, dintre care una în stare gravă, cod roşu, un tânăr de 23 de ani, cu traumatism cranio-cerebral sever, în comă, care a fost operat în cursul nopţii, momentan cu un prognostic rezervat. Alte cinci victime, cod galben, cu traumatisme la nivelul capului şi toraco-abdominale care nu pun viaţa în pericol, stabile hemodinamic şi respirator. Şase victime, cod verde, au contuzii uşoare. În momentul actual, în Spitalul Judeţean mai avem internate şapte victime dintre care un minor. Starea copilului este bună. Ceilalţi la fel, stabilizaţi hemodinamic şi respirator, sunt reţinuţi pentru supraveghere", a declarat dr. Alexandru Mateoc, medic specialist UPU-SMURD Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.
Acesta a precizat că, în cursul nopţii, la nivelul spitalului s-a declanşat planul alb, toţi medicii fiind chemaţi de acasă, adică 14 medici de la UPU, plus cei de pe secţii, 20, şi alţi 50 de asistenţi, infirmiere, brancardieri.
Potrivit inspectorului şef al ISU Bihor, Sorin Caba, bărbatul decedat duminică seara, în maşina peste care căzuse unul dintre arborii prăbuşiţi, a fost un orădean, în vârstă de 37 de ani, fiind singurul caz de deces în urma vijeliei de tip tornadă care a doborât 11 arbori groşi peste un camping din localitatea Bulz.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu