Fragmente osoase găsite la Ferma Dacilor, trimise la expertiză; Zona - izolată şi păzită. Se caută cea de-a opta victimă

Inquam Photos / Bogdan Buda
Inquam Photos / Bogdan Buda

Mai multe fragmente osoase au fost găsite de anchetatori printre ruinele Fermei Dacilor din satul prahovean Tohani, acestea fiind trimise la Bucureşti pentru efectuarea expertizei genetice.

Potrivit surselor judiciare citate de Agerpres, cercetarea la faţa locului s-a încheiat joi seară, iar zona este izolată şi păzită. Şapte trupuri carbonizate au fost găsite în urma incendiului devastator de la Ferma Dacilor, victimele fiind identificate pe baza probelor ADN. Se aşteaptă ca expertiza genetică să confirme dacă fragmentele osoase găsite joi seară aparţin ultimei victime date dispărute.

Printre cei decedaţi se află unul dintre copiii lui Cornel Dinicu, patronul pensiunii, fiul generalului Petru Băiceanu, şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, finul lui Dinicu, Lucian Ene, şi doi copii ai săi, dar şi o studentă în anul II la Facultatea de Sociologie şi prietenul acesteia. În cauză sunt efectuate cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru şi ucidere din culpă, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. 

Citește și - Controversatul caz Ferma Dacilor și implicarea lui Horia Constantinescu. De ce, într-o țară civilizată, șeful ANPC ar fi fost „decapitat” / video

Horia Constantinescu, șeful Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, un om care ar fi trebuit să se ocupe de controale... făcea reclamă pensiunii Ferma Dacilor. Șeful ANPC Horia Constantinescu lăuda, în urmă cu două luni, Ferma Dacilor. El spunea atunci că este prieten, de 31 de ani, cu patronul Cornel Dinicu, un personaj cu un trecut controvesat.

Horia Constantinescu pare de neclintit din funcția sa. Despre acest subiect s-a vorbit și la DC News. Jurnalistul Val Vâlcu și avocatul Florin Durgheu au discutat mai multe. Se naște o întrebare firească: după ce șeful suprem - în speță Horia Constantinescu - laudă un anumit loc - subalternii săi mai au curaj să facă acolo controale? Sau dacă fac controale, mai au curajul să dispună și anumite măsuri? Întrebarea este retorică...

„Nu vreau să arăt cu degetul spre cineva, dar în momentul în care o persoană care deține o funcție importantă în statul român în baza căreia are atribuții de control, o funcție importantă la nivel național, și vine și proclamă această prietenie... este evident că girezi acel loc. Este evident că ai făcut reclamă acelui loc. Și atunci se naște întrebarea: În ce măsură subalternii tăi sau alte persoane de la instituții de control - cu mai mică forță decât ANPC - mai au curajul și determinarea de a face un control? Sau, dacă fac controlul, mai au curajul să ia măsurile legale care se impun?”, a zis avocatul Florin Durgheu. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel